< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, White House / Blog article: JÓL JÁTSZÓ MAGYAR ÚJONCOK CSODAGÓLLAL – DE A VÉGE NEM SIKERÜLT

| Mobile | RSS

JÓL JÁTSZÓ MAGYAR ÚJONCOK CSODAGÓLLAL – DE A VÉGE NEM SIKERÜLT

ORIGO2022.11.17. 22:01

Csütörtök este a magyar fociválogatott 2-2-es döntetlent játszott Luxemburgban felkészülési meccsen. Marco Rossi újoncot avatott, a belga Genk játékosa, Németh András góllal mutatkozott be a felnőttek között.Megosz

A szenzációs Nemzetek Ligája szereplés után Marco Rossi szövetségi kapitány számára a Luxemburg elleni felkészülési meccs kiváló lehetőséget teremtett a kísérletezésre a tavaszi Eb-selejtezők előtt. Az elmúlt időszakban a válogatott többször is bravúros eredményt ért el esélyesebb csapat ellen a stabil védekezésének is köszönhetően, ám ezúttal olyan riválissal szemben kellett helyt állni, amely ellen dominálni kell a játékot. Így egyes játékosok mellett a taktikát is tesztelhette az olasz szakember, aki sérülés miatt több játékosára sem számíthatott: a kulcsemberek közül Schäfer András, Nego Loic és Gulácsi Péter is hiányzott. Ugyanakkor a kiváló szezont produkáló
Ádám Martin és Gazdag Dániel a kezdő tizenegyben kapott lehetőséget, akárcsak Nagy Zsolt, vagy a válogatott újdonsült csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, de a szemsérüléséből felépülő Sallai Roland csak a kispadon kapott helyet.

Nem kezdődött jól a magyar válogatott számára a mérkőzés, ugyanis a házigazda már az ötödik percben büntetőhöz jutott. Calum Styles gyenge hazaadására csapott le Gerson Rodrigues a tizenhatoson belül, ám Dibusz Dénes elkaszálta a lábát, így jogosan fújta be a bíró a tizenegyest. A labda mögé a sértett állt, és magabiztosan lőtt a jobb felső sarokba, ezzel megszerezve Luxemburgnak a vezetést.

Ezt követően is támadásban maradt a luxemburgi csapat, amely többet birtokolta a labdát, míg Marco Rossi együttesét érezhetően megfogta a korán bekapott gól.

Gazdag Dániel nagy helyzetet hagyott ki a magyar válogatott egyenlítő gólja előttFORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

A magyar válogatott első igazán komoly helyzetére a 23. percig kellett várni, akkor egy szép támadás után Gazdag a tizenegyespontról éppen a kapusba lőtte a ziccert. Öt perccel később azonban már összejött a magyar gól, Styles szerzett labdát, majd a jobb szélre kikerülő Willi Orbán beadása után Szalai Attila gyönyörű csukafejessel egyenlített 12 méterről. A török Fenerbahcéban légióskodó védő a 30. mérkőzésén megszerezte első gólját a válogatottban. Szalai szenzációs gólját ide kattaintva nézheti meg.

Az egyenlítő gól után átvette a meccs irányítását a magyar csapat, de a szünetig nem változott az eredmény.

A szünetben a hazaiak kapusposzton cseréltek, ugyanis az első félidő végén megsérült Anthony Moris, akit Ralph Schon váltott, míg Marco Rossi Nagy Ádám helyett Botka Endrét küldte ki a második játékrészre.

Szalai Attilát ünneplik csapattársaiFORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

Sokkal jobban kezdte a második félidőt a magyar válogatott, és rögtön a fordulás után Szalai Attila kis híján megszerezte saját maga és csapata második gólját, ám Styles szöglete után a fejesét a kapus a kapufa tövére tolta.

A folytatásban fokozta a nyomást a magyar csapat, a luxemburgiak alig találkoztak a labdával, miközben Orbán rövid időn belül lábbal és fejjel is veszélyeztetett.

Az 58. percben Marco Rossi hármas cserével igyekezett frissíteni csapatán, rádásul újoncot is avatott, ugyanis a belga Genk játékosa, Németh András érkezett Ádám Martin helyére. A 20 éves támadónak nem kellett sok, hogy megszerezze első gólját a felnőtt válogatottban, ugyanis a 67. percben a szintén csereként beállt Kerkez Milos passza után öt méterről lőtt a kapu bal oldalába.

Németh András góllal mutatkozott be a magyar válogatottbanFORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

Aztán szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak, mindössze öt perccel a pályáralépése után Alessio Curci is góllal debütált. A német negyedosztában játszó 20 éves csatár Orbán mellett csinált egy szép cselt, majd a lapos lövése után Lang igyekezett felszabadítani, de a labda a bal alsó sarokban kötött ki.

A folytatásban magyar válogatott már meglehetősen felforgatott csapattal játszott, Luxemburg pedig közelebb állt a harmadik gól megszerzéséhez, Dibusznak például hatalmasat kellett védenie Curci ziccerénél. A hátralévő időben azonban már nem változott az eredmény, így a magyar csapat sorozatban másodszor nem tudta legyőzni a luxemburgi együttest.

Barátságos mérkőzés:
Luxemburg-Magyarország 2-2 (1-1)
Luxembourg, 3571 néző, v.: Jonathan Lardot (belga)
Luxemburg: Moris (Schon, a szünetben) – Jans, Mahmutovic, Olesen (Thill, a szünetben) – Bohnert, Da. Sinani, Barreiro, Pinto – Borges Sanches (Curci, 71.), Rodrigues (Rupil, 91.) – De. Sinani (Lohei, 59.)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth P., 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 57.) – Szoboszlai (Kalmár, 87.), Gazdag (Sallai, 57.) – Ádám (Németh A., 57.)
gólszerzők: Rodrigues (7., 11-esből), Curci (78.), illetve Szalai A. (25.), Németh A. (67.)
sárga lap: Barreiro (25.), illetve Dibusz (6.), Nagy Zs. (34.), Styles (85.)

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

fecsego.eu//

Leave a Reply 68 megnézve, 2 alkalommal mai nap |