< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság / Blog article: JÖN A HÓ: északkeleten téli gumi nélkül senki induljon útnak!

| Mobile | RSS

JÖN A HÓ: északkeleten téli gumi nélkül senki induljon útnak!

2022.11.18., Gáspár Nikolett

Pénteken estétől az északkeleti megyékben az esőt havas eső, majd havazás váltja. Szombat reggelig az északkeleti tájakon akár 5 cm-es hótakaró is kialakulhat, a hegyvidéki területeken ennek a duplája, 10 cm friss hó sem kizárt! Azok, akik az említett országrészben laknak, semmiképpen ne induljanak útnak téli gumiabroncsok nélkül! A közlekedés során fokozott figyelem javasolt, érdemes a megszokottnál lassabban és körültekintően vezetni!

Nézzük, mi vár ránk a következő napokon!

Szombat: A reggeli órákban északkeleten még szállingózhat a hó, majd megszűnik a csapadék. A Dunántúlon már szakadozni kezd a felhőzet, keleten még az erősen felhős területek lesznek túlsúlyban. A minimum hőmérséklet értéke -5 és +4 fok között alakul. Napközben sokfelé lesz erősen felhős az ég, majd egy átmeneti csapadék-szünetet követően estétől dél felől újabb csapadékzóna érkezik térségünkbe. A szél mérsékelt marad. A maximum hőmérséklet értéke az északi tájakon -1 és +6 fok között, a déli területeken 7 és 11 fok között alakul.

Vasárnap: Reggel sokfelé ébredhetünk borult csapadékos időre. A magasban érkező hideg levegő miatt, helyenként havas eső formájában várható a csapadék, azonban a Dunántúlon egyes részein és a hegyvidéki területeken havazásra is számítani kell. A minimum hőmérséklet értéke -3 és +5 fok között alakul. Napközben a változóan felhős időben helyenként még előfordulhat gyenge csapadék. Az északnyugati irányú szél jellemzően mérsékelt marad, egy-egy élénk széllökés előfordulhat. A maximum hőmérséklet értéke 3 és 8 fok között alakul.

Hétfő: Változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Egy-egy zápor, havas eső zápor, esetleg hózápor kialakulhat, de jelentős mennyiségű csapadék nem lesz. A szél mérsékelt marad. Reggel -5 és +4 fok között, délután északkeleten 5 fok körül, másutt 7 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

A valaha volt leghidegebb tél…

Az 1986-87-es tél örökre a magyarság emlékezetében marad; 1987. január 10-én gigantikus hóvihar zúdult Magyarországra…

Egyre biztosabb, hogy havazni…

Csütörtökön reggel kelet felé elhagyja hazánk területét a csapadékzóna, mögötte néhol felszakadozik a felhőzet. A…

Mi kell ahhoz, hogy havazzon…

Hamarosan kezdődik a hóemberek és a síelés szezonja! Ma koncentráljunk egy megfelelő témára: a hóra. A hóesést nézni…

fecsego.eu/sussfelnap

Leave a Reply 130 megnézve, 1 alkalommal mai nap |