| Mobile | RSS

Lázár János hazugságokkal vádolta Brüsszelt és „lehetőségmegyének” nevezte Békést Gyulán

Lázár János hazugságokkal vádolta Brüsszelt és „lehetőségmegyének" nevezte Békést Gyulán

2022. november. 17. 19:20 2022. november. 17. 19:28 ITTHON

szerző:MTI

100POLITIKA+

Az építési és beruházási miniszter sajtótájékoztatót tartott Gyulán, amin a szankciós nemzeti konzultáción való részvételre buzdított. Felsorolt néhány jól ismert kormányzati kommunikációs panelt, majd “lehetőségmegyének” nevezte Békés megyét.

Magyarország a brüsszeli szankciók és hazugságok áldozata: Brüsszelben azt mondták, hogy a szankciók eredménnyel járnak és azok nem vonatkoznak majd az energiára, de ez hazugság volt – jelentette ki Lázár János csütörtökön Gyulán. Az építési és beruházási miniszter a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében tartott sajtótájékoztatón győzködte a hallgatóságot arról, hogy vegyen részt a nemzeti konzultáción.

Szerinte az ukrajnai háború miatt alapvetően változott meg minden, és beszélt a kormány fő céljáról, ami minden magyar ember biztonságának és létbiztonságának a garantálása. Szerinte „ez nem kis feladat” akkor, amikor egy felmérés szerint a választók fele érzi úgy, hogy a háborús veszély érintheti az Ukrajnát környező országokat is.”

„Magyarország a béke és a fegyverszünet mihamarabbi kialakítása mellett áll” – ismertette az unalomig ismételt kormányzati kommunikációs panelt.

Azt is állította, hogy Brüsszelben azt mondták, a szankciók megállítják, sőt lehet, hogy romba is döntik Oroszországot, és szerinte azt is mondták, hogy a szankciók eredménnyel járnak, és hogy azok nem vonatkoznak majd az energiára. Ez mind hazugság volt – jegyezte meg. Arra nem tért ki, hogy akkor Orbán Viktor miniszterelnök miért szavazta meg eddig az összes uniós szankciós csomagot, beleértve az októberi nyolcadikat is, amiben elsőként került szóba az energia:

Lázár János helyi érdekű ügyekre is kitért, így például legfontosabb szakmai programjának nevezte a 47-es út jelenlegi nyomvonal melletti négysávúsítását Szeged és Debrecen között, mert Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád megye felzárkóztatásának legfontosabb eszköze a közlekedésfejlesztés lehet.

Gyulával kapcsolatban azt mondta, hogy az itt létrejövő Airbus helikopteralkatrész-gyár új lehetőséget ad a gazdasági profil megváltoztatásához az egész megyének.

Békés megyét is szóba hozta, amely szerinte – a munkaerőpiaci és földrajzi viszonyok, a befektetési lehetőségek és a gazdasági háttér révén –

titkos tartalék és lehetőségmegye,

ahol még van fejlődési és fejlesztési lehetőség, ezért tekint a kormány „szövetségesként Békéscsabára, és barátként Gyulára”.

Borítóképünkön Lázár János és egyik hallgatója Gyulán.FACEBOOK

A Fidesz-szavazók fele szerint a kormány nem szavazta meg a szankciókat

2022. november. 16. 16:17 hvg.hu ITTHON

A Fidesz-szavazók fele szerint a kormány nem szavazta meg a szankciókat 

A brüsszeli szankciók tönkretesznek minket – sulykolja a kormánypropaganda hónapok ó

fecsego.eu/hvg.hu

www.fecsego.eu nemzetközi hirportál az EU,EP,EB média-sajtó partnere
Leave a Reply 124 megnézve, 1 alkalommal mai nap |