< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Egy amerikai lap szerint hazugság, hogy az oroszokat nem provokálta a Nyugat/////According to an American newspaper, it is a lie that the Russians were not provoked by the West

| Mobile | RSS

Egy amerikai lap szerint hazugság, hogy az oroszokat nem provokálta a Nyugat/////According to an American newspaper, it is a lie that the Russians were not provoked by the West

Forrás: 888.HU5 órája5 órája

Egy amerikai lap szerint hazugság, hogy az oroszokat nem provokálta a Nyugat

A The American Conservative című amerikai lap szerzője történelmi példákon keresztül mutatta be, hogy mi előzte meg az orosz–ukrán háború kitörését – szemlézte cikkében a 888.

The American Conservative hasábjain cikk azzal kezdődik, hogy az ukrajnai háború kezdetétől fogva a média, a politikusok és az összes ellenőrzött nem kormányzati szervezet Amerikában és Nyugat-Európában egyöntetűen azt állította, hogy az orosz katonai akció Kelet-Ukrajnában indokolatlan és igazságtalan – olyan agresszió, amelyet nem lehet hagyni.

Ezzel a propagandacsapással csak egy probléma volt: teljesen valótlan. A mély állam – a kormányzati elit, a hírszerző közösség és a katonai intézményrendszer – évtizedeken át fenyegette és provokálta Oroszországot azzal, hogy a NATO-t a határukig bővítették.

A cikk szerzője szerint lehet utálni Oroszországot és Vlagyimir Putyin orosz elnököt, de az alapvető kérdés ugyanaz marad: az oroszok a NATO-t a határaikon agressziónak és a nemzetbiztonságukat fenyegető veszélynek tekintik, és ezt már évtizedek óta tudni lehet.

O’Neill emlékeztet, a 90-es évek elején James Baker amerikai külügyminiszter azt ígérte, hogy a NATO nem fog kelet felé, az orosz határ felé terjeszkedni.

Ez az ígéret központi szerepet játszott abban, hogy lehetővé váljon a szovjet katonai hadosztályok kivonása Kelet-Németországból az ország egyesítésének elősegítése érdekében. Ez a kötelezettségvállalás biztosította a Szovjetunióban a hatalom felbomlásához szükséges biztonságot is. Ilyen garancia nélkül a Szovjetunió felbomlásával szembeni ellenállás heves és szinte biztosan erőszakos lett volna.

AJÁNLÓ

„Az ukránok nyíltan hazudnak” – kiakadt a NATO egyik diplomatája

„Az ukránok viselkedése kezd egyre nevetségesebbé válni” – ezt nyilatkozta egy NATO-diplomata a Financial Timesnak.

A szerző arra is felhívja a figyelmet, hogy az oroszok nem felejtették el a II. világháború borzalmait és jól emlékeznek arra a sok más invázióra is, amelyek megszámlálhatatlanul sok honfitársuknak okoztak halált, bánatot és megtörést.Mivel az amerikaiak soha nem éltek át idegen inváziót, fogalmuk sincs erről a borzalomról.

– fogalmaz.

O’Neill szerint miközben a posztszovjet Oroszország súlyos gazdasági válságba került, amelyről a Nyugaton a legtöbben nem tudtak, az amerikai és az európai elit összeállított egy tervet, hogy a NATO-t egészen Oroszország határaiig kiterjesszék.Ez a cinikus lépés nyíltan figyelmen kívül hagyta és megszegte a Nyugat ígéretét.

– értékeli O’Neill.

George O’Neill, Jr.ír Szerbia NATO bombázásáról is.

Emlékeztet, Szerbia az első világháború óta Oroszország szövetségese. Oroszországban ezt úgy tekintették, mint egy figyelmeztetést, hogy a NATO azt tesz, amit akar, és hogy bárki, aki szembeszáll vele, ugyanilyen bánásmódra számíthat. Ez a kiszámított sértés közvetlenül egy nacionalista vezető felemelkedéséhez vezetett Oroszországban: Vlagyimir Putyint választották elnökké 2000-ben.

A szerző szerint Washingtonban egyetlen komoly ember sem mondhatja, hogy nem figyelmeztették őket a NATO bővítésével kapcsolatos hatásokra.

Megjegyzi, William Burns, a CIA jelenlegi igazgatója több mint harminc éven át testközelből figyelte az orosz és NATO-politikát. Oroszország a NATO-bővítéssel és különösen Ukrajnával szembeni ellenszenvének intenzitását Burns – akkoriban az Egyesült Államok oroszországi nagykövete – egy 2008-as jelentésében hangsúlyozta, amelyet Condoleezza Rice Bush II. külügyminiszterhez intézett:

Az orosz elit (nem csak Putyin) számára az ukrán NATO-csatlakozás a legsúlyosabb vörös vonal.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

AJÁNLÓ

Érezhető, hogy az USA már lezárná az orosz–ukrán konfliktust

„Az USA nem tud engedni a Kínával való versengéséből” – fogalmazott Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője.

Borítókép: Vlagyimir Putyin (Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov)

fecsego.eu/Magyar Nemzet

According to an American newspaper, it is a lie that the Russians were not provoked by the West
November 22, 2022 | comment | Hungarian Helsinki Committee
Source: 888.HU5 hours ago5 hours ago

According to an American newspaper, it is a lie that the Russians were not provoked by the West
The author of the American newspaper “The American Conservative” used historical examples to show what preceded the outbreak of the Russian-Ukrainian war – he examined the 888th in his article.
An article in the columns of The American Conservative begins by saying that since the beginning of the war in Ukraine, the media, politicians and all controlled non-governmental organizations in America and Western Europe have unanimously claimed that Russian military action in eastern Ukraine is unjustified and unjust – an aggression , which cannot be left.

There was only one problem with this propaganda stunt: it was completely untrue. For decades, the deep state—the government elite, the intelligence community, and the military establishment—threatened and provoked Russia by expanding NATO to its limits.

According to the author of the article, you can hate Russia and Russian President Vladimir Putin, but the fundamental question remains the same: Russians see NATO as an aggression on their borders and a threat to their national security, and this has been known for decades.

O’Neill reminds us that in the early 1990s, US Secretary of State James Baker promised that NATO would not expand eastwards, towards the Russian border.

This promise was central to allowing the withdrawal of Soviet military divisions from East Germany to facilitate the country’s reunification. This commitment also ensured the security necessary for the dissolution of power in the Soviet Union. Without such a guarantee, opposition to the dissolution of the Soviet Union would have been fierce and almost certainly violent.

RECOMMENDED

“The Ukrainians are lying openly,” snapped one NATO diplomat
“The behavior of the Ukrainians is becoming more and more ridiculous,” a NATO diplomat told the Financial Times.

The author also draws attention to the fact that the Russians have not forgotten World War II. They remember the horrors of World War II and the many other invasions that caused countless deaths, sorrows and brokenness to their compatriots. Since Americans have never experienced a foreign invasion, they have no idea about this horror.

he says.

According to O’Neill, while post-Soviet Russia was in a severe economic crisis, unknown to most in the West, the American and European elites hatched a plan to expand NATO to Russia’s borders. This cynical move was blatantly ignored and broke the West’s promise.

O’Neill assesses.

George O’Neill, Jr. also writes about the NATO bombing of Serbia.

He reminds that Serbia has been an ally of Russia since the First World War. In Russia, this was seen as a warning that NATO does what it wants and that anyone who opposes it can expect the same treatment. This calculated insult led directly to the rise of a nationalist leader in Russia: Vladimir Putin was elected president in 2000.

According to the author, no serious person in Washington can say that they were not warned about the effects of NATO expansion.

He notes that William Burns, the current director of the CIA, has closely observed Russian and NATO politics for more than thirty years. The intensity of Russia’s antipathy to NATO expansion and Ukraine in particular was underscored by Burns, then the US ambassador to Russia, in a 2008 report delivered by Condoleezza Rice Bush II. addressed to the Minister of Foreign Affairs:

For the Russian elite (not only Putin), Ukraine’s accession to NATO is the most serious red line.

The full article is available by clicking here.

RECOMMENDED

It can be felt that the USA would already end the Russian-Ukrainian conflict
“The USA cannot give up its competition with China,” said Attila Demkó, head of the MCC Geopolitics Workshop.

Cover photo: Vladimir Putin (Source: MTI/EPA/Sputnik/Kremlin/Pool/Yevgeny Byatov)

fecsego.eu/Hungarian Nation

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |