< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, Közélet, Kultúra, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Pártok-MiHazánk A rendvédelmi dolgozók helyzetének javítását sürgeti a Mi Hazánk

| Mobile | RSS

Pártok-MiHazánk A rendvédelmi dolgozók helyzetének javítását sürgeti a Mi Hazánk
    Budapest, 2022. november 23., szerda (MTI) – A rendvédelmi dolgozók helyzetének javítását sürgette a Mi Hazánk Mozgalom két szakpolitikusa szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke azt hangsúlyozta: a rend és a közbiztonság elengedhetetlen feltétele egy ország normális működésének, ehhez azonban szükség van arra, hogy megbecsüljék a rendvédelmi dolgozókat.     Szerinte az utóbbi szempont nem érvényesül napjainkban Magyarországon, hiszen csökkennek a területre szánt költségvetési források, továbbra is késik a koronavírus elleni oltás felvételét elutasító, ezért elbocsátott dolgozók – köztük a rendvédelmiek és katonák – visszavétele vagy kártalanítása, eközben a szférában alacsonyak a fizetések és elvonták a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét is.     Vidó Attila, a Mi Hazánk rendvédelmi szakpolitikusa arról beszélt: a jog- és szakszerűség keretein belül fegyverhasználati jogot kell adni a déli határon “az országunkat ostromló hordák” ellen fellépő rendvédelmi dolgozóknak.     Szorgalmazta azt is, hogy a rendőrkapitányságokon és tűzoltólaktanyákban alakítsanak ki legalább 22-23 fokra felfűtött melegedőket a nemegyszer órákon át bevetésen lévő munkatársaknak, valamint biztosítsanak nekik nagy teljesítményű szárítógépeket. Azzal érvelt: nem kizárt, hogy az állomány tagjainak a bázisra visszaérkezés után órákkal vagy akár percekkel ismét bevetésre kell indulniuk, a vizes ruházat pedig veszélyezteti az egészségüket.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 29 megnézve, 1 alkalommal mai nap |