< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Sport, White House / Blog article: Küzdelmet igen, szép játékot viszont nem hozott az első rangadó – Szenegál–Hollandia 0–2 (0–0)

| Mobile | RSS

Küzdelmet igen, szép játékot viszont nem hozott az első rangadó – Szenegál–Hollandia 0–2 (0–0)

KOVÁCS ATTILA2022-11-21

Két, előzetesen abszolút papírforma meccs után ma délután rendezték a katari világbajnokság első rangadóját. Ahogy ezt klasszikusan meg lehet fogalmazni, a mérkőzésen elsősorban a küzdőszellem dominált, ám játékban elmaradt a várttól az A-csoport két nagyágyújának párharca. A holland siker annyiban mégis megérdemelt, mert az Oranje valamivel többet tett a győzelemért és ezzel a továbbjutásért.

A sámánok sem segítettek. Hiába a különleges kezelések és egyéb eljárások, Sadio Mané, a Bayern München zseniális csatára végül mégsem épült fel a vébére, így már a torna megkezdése előtt vezért volt kénytelen beáldozni Szenegál. A hollandok sem érkeztek teljes kerettel, Georginio Wijnaldum nélkül játszanak majd a világbajnokságon, ráadásul csatárcsillaguk, Memphis Depay sincs százszázalékos állapotban. Igaz, ő azért a kispadon ott ült.

Az első félidő nem igazolta azokat a várakozásokat, amelyek arról szóltak, hogy az Oranje majd rákényszeríti akaratát az afrikai válogatottra. Louis van Gaal együttese derekasan küzdött, próbálkozott, de ebből inkább csak küszködés lett, mert a szenegáli védelem szervezetten védekezett. Jól olvasták a játékot a fehér mezesek, rendre lefülelték a holland próbálkozásokat. Igaz, ez szinte teljesen fel is emésztette az erejüket, mert kapura lövésre ebben a játékrészben nem futotta tőlük.

Louis van Gaal holland kapitány talán utolsó nagy tornáján irányít válogatottat. Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

Louis van Gaal holland kapitány talán utolsó nagy tornáján irányít válogatottat. Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

A második játékrészben némileg módosult a mérkőzés képe, a szenegáliak ugyanis kicsit felbátorodtak, és miután az első játékrészben egetverő helyzeteket a hollandok sem dolgoztak ki, kicsit kijjebb merészkedtek. A meccs ettől sem lett szikrázóan izgalmas; továbbra is a küzdelem, a gyürkőzés jellemezte inkább a csapatokat, amelyen túl sokat a cserék sem változtattak. Már-már kezdtük elkönyvelni, hogy a délutáni gólzápor után ezúttal nem rezdül meg egyik háló sem, amikor a 84. percben egy ragyogó de Jong-beívelésre ellentmondást nem tűrően robbant be Gakpo, és a késve érkező, és talán fölöslegesen is kimozduló Mendyt megelőzve az üresen maradt kapuba bólintott (0–1).

A játékvezető nyolc perces hosszabbítást rendelt el, Szenegál pedig értelemszerűen támadott az egyenlítésért. Hátul ezért kinyíltak, ami megbosszulta magát: Depay remek kiugrása után Mendy még bravúrral védte az első lövést, a kipattanó azonban a második hullámban érkező Klaassen elé pattant, aki nem hibázott (0–2). Ezzel a tornára nagy célokkal érkező Hollandia végül győzelemmel rajtolt, ráadásul ez a siker szinte biztosan továbbjutást is ér majd számukra.

Vezető kép: MTI/EPA/Mohamed Messzara

fecsego.eu/Pesti srácok

Leave a Reply 36 megnézve, 1 alkalommal mai nap |