< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Sport, White House / Blog article: A vb-favorit Brazília örömfocival mutatkozott be Katarban

| Mobile | RSS

A vb-favorit Brazília örömfocival mutatkozott be Katarban

32TE42V-highres
eb spot

Katar, Világbajnokság 2022

Helyszíni tudósítás

Borbély László

BORBÉLY LÁSZLÓ

2022.11.24. 21:54Örömfutballal és Richarlison duplájának köszönhetően 2–0-s győzelemmel mutatkozott be az ötszörös világbajnok Brazília a katari labdarúgó-világbajnokságon Szerbia ellen a Loszaílban fekvő 80 ezer férőhelyes ikonikus arénában. Az eredmény egyértelműen az európai gárda számára volt hízelgő.

Óriási érdeklődés övezi a dél-amerikai gigászok katari szereplését, a világbajnokság rajtján azzal fogadtak minket a szervezők, hogy ne lepődjünk meg, ha a brazilok és az argentinok meccseire hiába várunk jegyre, hiszen elképesztő túljelentkezés van ezekre a válogatottakra.

Az elképesztő brazil dominancia már a városban jól tetten érhető, úton-útfélen a selecao dresszébe öltözött drukkerekbe botlik az ember, ezek után az sem volt túlságosan meglepő, hogy a 80 ezres stadion ránézésre vagy 80 százaléka citromsárgában és zöldben pompázott.

Már a himnuszoknál látszott, hogy a hangulattal sem lesz problémánk, és valóban, bármikor a szerb kapu 30 méteres közelébe léptek a brazilok, óriási hangorkán támadt – márpedig a világbajnokság fő esélyese ezt igyekezett is minél gyakrabban megtenni. KAPCSOLÓDÓ

A franciáknak nem jön össze a címvédés, dél-amerikai aranyat hoz a vb!

A franciáknak nem jön össze a címvédés, dél-amerikai aranyat hoz a vb!

Az angolok nem égnek le, de ezúttal sem tér haza a futball…

Persze amikor olyan támadó felállással próbálkozik valaki, mint az Alisson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro – Casemiro, Lucas Paquetá – Neymar – Raphinha, Richarlison, Vinícius Júnior tizenegy, akkor nem meglepő, hogy a villámgyors és technikás szélsők sorra próbálják lefutni védőiket, ehhez képest Neymar kapura tekert szögletét követően az első lövés kissé meglepő módon épp Casemirótól érkezett.

Bő félórányi játékot követően Raphinha is aktivizálta magát, de a barcelonai futballista lehetőségénél résen volt Vanja Milinkovics-Szavics.

12Galéria: A vb-favorit Brazília örömfocival mutatkozott be KatarbanFotó: Kai Pfaffenbach / Reuters

A 41. percben Vinícius Júnior próbált kilépni sokadjára, de ahhoz, hogy helyzetbe kerüljön, arra volt szükség, hogy a menteni igyekvő védő épp a saját testére kanalazza a labdát – a Real Madrid szélvésze viszont végül csak az oldalhálóba talált.

A meglepően rövidre zárt első félidő során a szerbek Szergej Milinkovics-Szavics megiramodásával veszélyeztettek csupán, így déli szomszédunk számára hízelgő gól nélküli állás mellett fordultak a felek. 

A folytatásban Raphinha került ziccerbe ügyes labdaszerzés után, de a kapusba pazarolta, miközben akár passzolhatott is volna.

Nem sokkal később Neymar szabadrúgásból, majd Vinícius Júnior beadásából is hiába próbálkozott, aztán Alex Sandro már a kapufát is eltalálta, nagyon érett a brazil vezetés! 

A 62. PERCBEN MEG IS SZÜLETETT! VINÍCIUS JÚNIOR LAPOS LÖVÉSÉT A KAPUS MÉG VÉDTE, A KIPATTANÓT VISZONT RICHARLISON MÁR A KAPUBA TOVÁBBÍTOTTA (1–0).

Pillanatokkal később a Real szélsője növelhette volna az előnyt, ha nem csúszik el lövés közben, majd a szerbek is elvégezhettek egy ritka szögletet, veszély nélkül.

A 73. PERCBEN VISZONT CSODÁT LÁTTUNK! VINÍCIUS JÚNIOR KÜLSŐVEL JÁTSZOTT KÖZÉPRE, RICHARLISON FELPÖRGETTE A LABDÁT, MAJD FÉL FORDULATBÓL VÉDŐJE FELETT, MELLETT A KAPUBA HÚZTA. PARÁDÉ (2–0)!

A végjáték innen már totális brazil örömjátékot hozott, Casemiro a lécre tekert, a Vinícius Júniort váltó Rodrygo löketét Milinkovics-Szavics védte, ahogyan a Paquetá helyére érkező Fred bombáját is hatástalanította a szerb kapus.

Az utolsó percekben így már csak az volt a kérdés, mennyire nyílik ki az olló a felek között, Rodrygo újabb veszélyes lövéssel jelezte, hogy igényt tartana egy kezdő posztra, az ugyancsak kispadról pályára lpvő Antony is tekert egyet 18-ról, de a szerbek a 24 brazil próbálkozás ellenére megúszták két kapott góllal. 

Ami a továbbiakat illeti, hétfőn a két győztes és a két vesztes csap össze egymással a csoportkör második fordulójában.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
G CSOPORT, 1. FORDULÓ
Brazília–Szerbia 2–0 (Richarlison 62., 73.)
A csoport másik meccsén
Svájc–Kamerun 1–0 (Embolo 48.)KAPCSOLÓDÓ

Sorozatban nyolcadszor véreztek el a megszelídített Oroszlánok

Sorozatban nyolcadszor véreztek el a megszelídített Oroszlánok

Svájc harmatos első félidőt követően csak behúzta a három pontot.

ÖN SZERINT MELYIK CSAPAT NYERI MEG A VILÁGBAJNOKSÁGOT?

  • 9149Brazília
  • 9003Argentína
  • 3860Franciaország
  • 3016Németország
  • 2249más
  • 1777Spanyolország
  • 1705Portugália
  • 1436Belgium
  • 1199Anglia
  • 1037Hollandia

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Andrej Isakovic / AFP)

fecsego.eu/index

Leave a Reply 355 megnézve, 2 alkalommal mai nap |