| Mobile | RSS

130 állat veszélyben!

aHang <posta@ahang.hu>

Kedves Oláh István László!

Értetlenül állunk az eset előtt, ami a Dharma Ló Menedék Alapítvánnyal történik, közben pedig sajnos pontosan leírja azt, hogy ma, Magyarországon mennyire nem számít a szakmai munka és az elhivatottság, ha az valaki üzleti érdekeivel találkozik.

A Dharma Ló Menedék Alapítvány évek óta foglalkozik bántalmazott lovak megmentésével és elszállásolásával. Államilag elkobzott állatokat tartanak a siófok-töreki központjuk területén, ahol gondoskodnak róluk. Emellett hátrányos helyzetű és veszélyeztetett, pszichés zavarokkal küzdő fiataloknak és fiatal felnőtteknek biztosítanak olyan alternatív közösségi programokat, amelyek a lovakkal való szeretetteljes bánásmód, a fizikai munka és a kreatív, gyakorlati művészeti foglalkozások kombinációján alapul.

Mindez most, úgy tűnik, véglegesen romba dőlhet, ugyanis Barna György, a PLÁZS Siófok ügyvezetője szemet vetett a Dharma Ló Menedék Alapítvány területeire, ahol többek között a logisztikai központ is található!

És hogy mindez hogy néz ki? Augusztusban az egy éve kötött írásos megállapodásukat az Agrárminisztérium indoklás nélkül felmondta, most pedig úgy írt ki árverést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az állatmenhely logisztikai központjára, hogy arról nem értesítették őket. Majd amikor véletlenül tudomást szereztek minderről, és forrásokat szerezve be akarták fizetni az árverési biztosítékot röviddel a határidő lejárta előtt, rendszerhiba miatt nem kaptak befizetési azonosítót.

A Dharma Ló Menedék Alapítvány petíciót indított a SzabadaHang felületén Barna Györgynek címezve, hogy megvédjék a mentett lovakat és mindazt, amit hosszú-hosszú időn keresztül felépítettek az állatoknak. Írd alá a petíciót még ma, hogy holnap már kézbesíthessék!

Aláírom a petíciójukat!

Az árverésre bocsátott épület nélkülözhetetlen a 130 állatot gondozó szervezetnek, mivel innen kapják a vizet, itt tárolják a takarmányt, itt végzik az irodai munkát, és itt különítik el a beteg állatokat is. A Dharma Ló Menedék Alapítvány petícióját kevesebb mint egy nap alatt már kétezernél is több ember írta alá, ezzel is megüzenve, hogy: “Otthont a mentett lovaknak! El a kezekkel a Dharma Ló Menedék Alapítvány központjától!”

Segítek én is!

Sajnos ez a folyamat megmutatja, hogy ez semmi másról nem szól, mint hogy maffiaállami segédlettel elvegyék tőlük és megszerezzék maguknak a Dharma Ló Menedék Központ legelőit és a tanyaközpontként funkcionáló ingatlant, és egy olyan kézbe kerüljön, aki a sérült, beteg és mentett lovakat egy pöccintéssel félresöpörné, mert a gazdasági, üzleti érdekei úgy kívánják.

Mentsük meg a lovakat!

Üdvözlettel, az

Az aHang csapata

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |