< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Holoda Attila volt fideszes államtitkár: Muszáj lesz kivezetni a benzinárstopot

| Mobile | RSS

Holoda Attila volt fideszes államtitkár: Muszáj lesz kivezetni a benzinárstopot

GAZDASÁGKÖZÉLETFrissítve: 2022 dec 2.

Holoda Attila, a második Orbán-kormány egykori energetikai helyettes államtitkára. /Kép. Index

Az eddiginél is komolyabb zavarok lesznek az üzemanyag-ellátásban, ha a kormány nem vezeti ki a benzinárstopot, mondta az Mfornak Holoda Attila energetikai szakértő, korábbi fideszes helyettes államtitkár.

A probléma oka, hogy a Molon kívül más nagykereskedők nem hoznak be üzemanyagot, mivel nem éri meg nekik Magyarországon eladni.

A Mol ráadásul csökkentett kapacitással működik a finomítók karbantartásával kapcsolatos problémák miatt. Eközben az alacsony áraknak köszönhetően a fogyasztás is növekszik, magyarázta.

Szerinte a hamarosan életbe lépő uniós olajszankció is nehezítheti a helyzetet. Bár Magyarország mentességet kapott a vezetékes olajszállítás tilalma alól, a Mol nehezebben fogja összehangolni a pozsonyi és a százhalombattai finomító működését.

Holoda szerint, ha januártól is marad az ársapka, akkor szociális alapon kellene működnie.

A napokban már a Mol több benzinkútján is hiány volt, a Független Benzinkutak Szövetsége pedig folyamatosan bővíti azoknak a kis kutaknak a listáját, amik nem kapnak üzemanyagot.

Nagy Márton miniszter a független kutak panaszaira azzal reagált:

„ez már a kis kutak hergelése, tudjuk, hogy nehéz helyzetben vannak. De bizonyos esetben azt is tudjuk, hogy túl nagy pánikot keltenek. Ezt a helyén kell kezelni, ez túlnyomja a helyzetet. Megértem a helyzetüket, de nem ez a módja, hogy ezt kezeljük.”

fecsego.eu/OLLÓ

Holoda Attilaolkt.net


Leave a Reply 97 megnézve, 1 alkalommal mai nap |