< Böngészés > Főoldal / eszter.balazs@europarl.europa.eu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Kiadós csapadék érkezik, havazhat is – térképen mutatjuk, hol mennyi eshet

| Mobile | RSS

Kiadós csapadék érkezik, havazhat is – térképen mutatjuk, hol mennyi eshet

Havas erdő a Soproni-hegység Muck magaslatán 2022. november 23-án.
Havas erdő a Soproni-hegység Muck magaslatán 2022. november 23-án.Fotó: MTI/Filep István

RÖVIDENTEGNAP, 14:06

Egy mediterrán ciklon hatására több hullámban várható kiadós csapadék péntektől: a szeles, csapadékos idő az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint az egész hétvégét beárnyékolja.

Pénteken leginkább esőre számíthatunk, maximum a nyugati, északnyugati határ mentén alakulhat ki vegyes halmazállapotú csapadék.

Szombat napközben dél felől újfent esni kezd, az esőt a késő esti óráktól nyugaton havas eső, havazás válthatja.

Vasárnap tovább folytatódik a halmazállapot-váltás, késő délután, este már az ország keleti részében is inkább havazásra, mint esőre készülhetünk.

A meteorológusok úgy látják, hétfőre csökken a csapadékhajlam, addig viszont országszerte kiadós mennyiség várható: sokfelé 30-40 mm, helyenként pedig akár 50 mm csapadék is hullhat.

Az időjárásportál térképe szerint nyugaton, északnyugaton lehet kevesebb csapadék, míg délen, délkeleten, keleten és az északkeleti részeken a legtöbb:

idokep-terkep

Forrás: Időkép

Hogy mindebből mennyi lesz eső, mennyi pedig hó, egyelőre kérdőjeles, de a hétvége közeledtével finomodik majd a prognózis.

fecsego.eu//

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |