< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Hamarosan olyan eseménynek lehetünk tanúi, amire utoljára a neandervölgyi embereknek volt lehetősége

| Mobile | RSS

Hamarosan olyan eseménynek lehetünk tanúi, amire utoljára a neandervölgyi embereknek volt lehetősége


hirado.hu2022.12.31. 04:25

Főoldal / Tudomány+High-tech

Ha a következő néhány hónapban felnéz az égre, láthat egy üstököst, amely utoljára akkor haladt el bolygónk mellett, amikor még a neandervölgyi emberek éltek a Földön.

2022. március 2-án csillagászok egy csoportja egy üstököst fedezett fel egy széles látószögű vizsgálókamera segítségével – írja az IFLScience.

Az üstökös a becslések szerint 50 000 évente egyszer kering a Nap körül, ami azt jelenti, hogy utoljára a felső paleolitikumban, azaz az őskőkorszakban észlelték az objektumot, amikor az emberek Ázsiában és Európában kezdtek terjeszkedni.

Hamarosan kiderül, ki lesz a következő magyar űrhajósNemzetközi együttműködésben hajtja végre hazánk a Hunor, azaz a Hungarian to Orbit (Magyart a Föld körüli pályára) programot.

A „C/2022 E3 (ZTF)” elnevezésű üstökös jelenleg túl homályos ahhoz, hogy távcső nélkül látható legyen. Szabad szemmel azonban valamikor 2023 január végén és február elején lehet látni.

fecsego.eu//

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |