| Mobile | RSS

Novák Katalin szinte csak honvédségi repülőgéppel utazik a hivatalos útjain

Benics MárkBELFÖLDjanuár 2., 8:15

Tizenkilenc repülős útjából mindössze egyszer utazott menetrend szerinti járaton Novák Katalin köztársasági elnök, írja a Népszava. A lap a Sándor palotától megtudta, hogy a vonatkozó költségvetési törvény alapján Novák utazásaira 449,3 millió forint áll rendelkezésre, melyből december közepéig „27.128.257 forint került kifizetésre.”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az egyetlen menetrend szerinti járattal Novák Londonba ment, II. Erzsébet brit királynő temetésére, tavaly szeptember 18-án. Azt viszont nem közölte a hivatal, melyik légitársasággal utazott, de mivel a – hivatal által hivatkozott – törvényi előírásoknak megfelelően a köztársasági elnök első osztályú – vagy ennek megfelelő komfortszintű – utazásra jogosult, csak hagyományos légitársaságok jöhetnek szóba, amelyek járataira fejenként 4-500 ezer forintba kerül egy retúr jegy.

Arra a kérdésre, hogy a többi tizennyolc alkalommal Novák milyen repülővel utazott, a Sándor palota nem válaszolt. A lap szerint azonban,amennyiben nem valamelyik NER-oligarha gépét vette igénybe, csak a honvédség „nem kormányzati“ repülői jöhetnek szóba.A Sándor-palota közlése szerint Novák tavaly december közepéig Lengyelországban, Romániában, Németországban, Csehországban, Lettországban, Brazíliában, Portugáliában, a Vatikánban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Horvátországban, Koszovóban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Franciaországban, Izraelben, Irakban és Ukrajnában – ide vonattal ment – járt hivatalos úton.

fecsego.eu/444.hu

www.fecsego.eu nemzetközi hirportál az EU,EP,EB média-sajtó partnere
Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |