| Mobile | RSS

A nap, amikor Márki-Zay rájött, a szavainak és tetteinek van következménye

Promenad242023. január 03.

Pár héttel ezelőtt még arról beszélt, milliárdok vannak az önkormányzat számláján, és Hódmezővásárhely köszöni, jól van. Most meg azon háborodik fel, hogy nem ad a kormány különtámogatást. Természetesen előhúzza a fideszes kártyát, pedig a napnál is világosabb, hogy nem politikai alapon döntöttek a támogatásról. Az összevissza beszédnek, a hangzatos-zavaros nyilatkozatoknak meglett az eredménye…

„Hódmezővásárhely a 3200 önkormányzatból szerintem nem lesz az első 3000-ben, amelyik kormányzati segítségre szorul” – jelentette be néhány hete a Nyugdíjas Lakóparkban tartott lakossági fórumán Márki-Zay Péter. „Hódmezővásárhely köszöni, jól van. A város fejlődik, anyagilag rendben van” – így összegzett a polgármester. Ezt később több megszólalásában is megerősítette.

Miközben a hazai önkormányzatok többsége egyértelműen jelezte, hogy súlyos nehézségekkel kénytelen megküzdeni, Vásárhely vezetője az önkormányzat számláján lévő milliárdokról beszélt. Sőt, Márki-Zay a rá jellemző „csakazértis” logikával összesen több mint félmilliárd forint értékben valósított meg vagy indított el látványberuházásokat. Jutott pénz szökőkútra, díszburkolatra, csúszdára, kilátóra, óriáskerékre, toronyszépítgetésre, de még városházi jutalomosztásra is találtak fedezetet a büdzsében. Mindezek tükrében igencsak meglepő, hogy a városvezető most a kormány támogatásáért kiált. Nagyon úgy tűnik, mintha éppen azért szórta volna a forrásokat, és provokálta volna a milliárdok emlegetésével a kormányzatot, hogy végül az a döntés szülessen: ahol van pénz díszkútra, toronycsinosítgatásra, ahol milliárdok hevernek a számlán, oda nem biztos, hogy kell segítség, mikor máshol fizetésképtelenné válhatnak a sokkal rosszabb helyzetben lévő települések.

Persze Márki-Zay most megint előhúzhatja a fideszes kártyát, támadja a kormányt, az országgyűlési képviselőt igazságtalanságot kiáltva, ám a támogatott települések hétfőn este nyilvánosságra hozott listájából teljesen egyértelmű, hogy nemcsak kormánypárti vezetésű önkormányzatok kaptak segítséget. Ha csak Csongrád-Csanád vármegyét nézzük, egyetlen fideszes vezetésű település támogatásáról döntöttek, ráadásul a vármegyében ennek jutott a legkisebb összeg, a szomszédos, ellenzéki irányítású Szeged viszont 1,3 milliárdot kapott.

Talán érdemes lenne most elgondolkodnia rajta a vásárhelyi polgármesternek, hogy az elmúlt hónapokban nem akadt Magyarországon rajta kívül olyan vezető, aki arról beszélt volna, milyen jól áll a települése. Márki-Zay ezt valamiért fontosnak gondolta, most meg azon lepődik meg, hogy a milliárdok mellé nem ad a kormány további százmilliókat. Pedig valószínűleg nem történt más, mint az, hogy kiderült: a vásárhelyi polgármester szavainak és tetteinek is van következménye.

Nagyon úgy tűnik, hogy ez nem egy következmények nélküli ország…

fecsego.eu//

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |