| Mobile | RSS

Nagy Sándor: „Iszonyat düh van az emberekben”

itthon

2023-01-11 4:52:00

www.fecsego.eu nemzetközi hirportál az EU,EP,EB média-sajtó partnere

Nagy Sándor színművész Lutter Imre műsorában mesélt a benne zajló lelki folyamatokról, mind a színpadon, mind a magánéletben. Úgy látja, a társadalom az elmúlt években fásult lett, az emberek szomorúak és dühösek, és ezen a színház, a kultúra képes lehet segíteni, de ezt a művészeknek és a közönségnek is akarni kell. Ma este 22:25-kor az ATV-n azt is elárulja a Sorok között Lutter Imrével legújabb adásában, mi hiányzik igazán az életéből.

Színházrajongók és sorozatkedvelők kedvence lett Nagy Sándor Jászai Mari-díjas színművész, aki rendkívül fiatalon megmutatta, milyen adottságokkal bír az éneklés területén is. Az Adagio nevű formációban is sikeres, filmben és színházban is jeleskedő színész egy Kisvárda melletti kis szabolcsi településen, Fényeslitkén nőtt fel, és pont ezért tudja nagyon jól, mi a különbség a városi és a vidéki élet és gondolkodás között. A műsorban gyermekkora legszebb élményeivel nosztalgiázik, hozzátéve, hogy akkor boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak tűntek az emberek. 

Szerinte a társadalom ma frusztrált és hiányzik az a közvetlenség is, amit még fiatalként megtapasztalt: “Ha én valakinek üzenni akartam, akkor vagy írtam egy levelet, és majd két hét múlva megírta rá az illető a választ, vagy elmentem és megkerestem az illetőt. Emlékszem, összejártunk falun. Zseniális volt, és szerintem ma már ez nem nagyon létezik. Mindenki begubózik a saját kis négy fala közé és inkább ott van az ember.” Napjainkban, véli a színész, ez az általános közhangulatra is rányomta a bélyegét, és sokan az interneten, a közösségi oldalakon megjelenő híreket, információkat kommentálva próbálnak az elfojtott dühtől szabadulni, nem törődve mások lelki állapotával, sőt, gyakorta szándékosan bántva közszereplőket és magánembereket: “Iszonyat düh van az emberekben. Keserűség, meg fáradtság. És ez olyan szomorú, de hát ezért van a színház, ezért van a kultúra, hogy ezt egy picit oldjuk.”

Sajt maga lelki békéjét El Caminoban találta meg, ahová azért utazott, mert észrevette, mennyire elkapta a gépszíj és képtelen lett az igazi értékeknek időt szentelni.

A műsor ajánlója itt nézhető meg:

“300 kilométert mentem 12 nap alatt. Ugye azt mondják, hogy csodák történnek az úton, s én effektíve arra számítottam, hogy égő csipkebokor lesz és hasonlók. Tehát, volt bennem egy nagy csodavárás, és ez nem történt meg, viszont összetörtem fizikailag, a térdeim, a lábam. Aztán a kilencedik nap környékén egy idős bácsi ült az egyik árokparton. Nagyon haragudtam a világra, magamra, mindenkire. És egyszer csak úgy mellém huppant, elkezdett németül beszélni, és egyszer csak leesett, hogy ő egy pap. Elmeséltem neki németül az egész életemet. Egész nap együtt mentünk, és amit a nap végén mondott, az volt a legfontosabb.” – meséli Nagy Sanyi.


Hogy mit mondott neki az ismeretlen lelkipásztor, mi hiányzik leginkább az életéből, amellett, hogy József Attila versét fiatalon is igaznak érzi magára nézve: Kész a leltár, kiderül a szerda esténként jelentkező Sorok között Lutter Imrével című műsor mai epizódjából, 22:15-kor az ATV-n. Az adásban nem hallható részletekkel Lutter Imre YouTube csatornáján, valamint a SpiritFM-en, Soron kívül címmel találkozhat a közönség, a szeretetről, szerelemről és emberi kapcsolatokról szóló exkluzív beszélgetések pedig a Ha szeretsz… című könyvben látnak napvilágot, amely már most elérhető az Athenaeum Kiadó jóvoltából.

fecsego.eu/atv

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |