| Mobile | RSS

Hungarikum a hungarockum? A Cityrocks szerint igen!

Tisztelt Szerkesztőség, Kedves Szerkesztők! 

A CityRocks (Közép-Európa legnagyobb rockzenekara) fontosnak tartja, hogy a 2018 óta szervezett flashmobjain a a nemzetközi slágerek mellett hazai előadók dalai is helyet kapjanak, ezzel is népszerűsítve a magyar könnyűzenét.

Kérjük, hogy az erről szóló sajtóanyagunkat lehetőségeik szerint tegyék közzé.

Fotók: 

https://cityrocks.eu/photos
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.605268200957723&type=3

Videók (magyar dalok)

Bővebben rólunk: https://cityrocks.eu/about

Köszönettel: Révész Zsolt – kreatív vezető – CityRocks

______________________________________________________________

Hungarikum a hungarockum? A Cityrocks szerint igen!

A CityRocks – az olasz Rockin’ 1000 mintájára – 2018 óta szervezi meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjait. Koncertműsoraikban a népszerű külföldi slágerek mellett helyet kapnak hazai előadók dalai is.

Már a 2018-as indulásnál nyilvánvaló volt, hogy a SzegedRocks műsorának felét magyar dalok fogják erősíteni. Magyar produkcióként, többségében magyar résztvevőkkel kötelességünknek érezzük, hogy ápoljuk a honi könnyűzenei kultúrát. Mindenképpen erősíteni szerettük volna a hazai élőzenés utánpótlást. A hetvenes-nyolcvanas években a magyar könnyűzene kiváló exportterméke volt Magyarországnak. Legendákat lehetett hallani a zenészkollégáktól az NDK-ban, Lengyelországban, a Szovjetúnióban elért sikerekről, turnékról. Rengeteg kiváló magyar rocksláger van, ami szinte kiáltott – és reményeink szerint kiáltani is fog – azért, hogy több száz zenész játssza újra és újra – mondta Gajda Ferenc, a CityRocks vezetője.

A világban több a CityRockshoz hasonló „nagyzenekar” tart hasonló zenei flashmobokat, de ők főleg csak ismert angolszász dalokat játszanak.

A többiek, az olaszok, az oroszok, hollandok, kínaiak általában csak világslágereket tűznek műsorra. Hozzá kell tenni, hogy a világslágerek nélkül mi sem értünk volna el olyan számokat a közösségi médiában, mint ahol most tartunk. Sokszor mi sem hisszük el, hogy 150 milliót meghaladó megtekintésünk volt az utóbbi csaknem öt évben. Az külön öröm, hogy a világ szinte összes földrészéről vannak követőink, visszajelzéseink, sőt a számok azt is mutatják, hogy az általunk előadott magyar dalok is szépen mennek a világhálón. Nagyon büszkék vagyunk, ha ezzel hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a magyar rockzene is eljusson olyan helyekre, ahová ez eddig elképzelhetetlen volt. A legnagyobb videómegosztó platform idén ezüst alkotói díjjal jutalmazott minket. Az már tényleg csak hab a tortán, ha olyan hírességek osztják meg saját platformjaikon a klipjeinket, mint Billy Idol, a Green Day vagy Mike Shinoda a Linkin Parkból – mondta Gajda Ferenc.

A CityRocks vezetője szerint pozitív a magyar zeneszerzők és zenekarok hozzáállása ahhoz, ha a slágereik szerepelnek a rockflashmobokon.

Amikor kiválasztjuk a dalokat, igyekszünk felvenni a kapcsolatot az eredeti előadókkal. Sokszor felajánljuk a helyszíni fellépést is nekik, de mivel a nagy nyári fesztiválok általában egybeesnek az eseményeinkkel, így az egyeztetés sokszor sikertelen. A dalok második élete – amikor a klipek megjelennek a világhálón – viszont bizonyítja, hogy mindenki számára kedves a produkciónk, mert a Tankcsapdától a Bikinin át az Ocho Macho-ig rendre megosztják az előadásainkat a saját felületeiken.

A CityRocks szervezői több ezer magyar és külföldi zenésszel tartják a kapcsolatot. Rendezvényeiken több száz zenész vesz részt évről évre.

A CityRocksban a legfontosabb az a közösség, amit évek óta építgetünk. Az utánpótlás, az élő könnyűzene, rockzene, a hozzájuk kapcsolódó hangszeres és előadói kultúra népszerűsítése mind olyan dolog, amit már öt éve a zászlónkra írtunk. A produkció népszerűségének egyik oka éppen az, hogy a nemzetközi klasszikusok mellett a magyar rockzene több évtizedes hagyományait is büszkén képviseljük.
Üdvözlettel:
RÉVÉSZ ZSOLTkreatív vezető, szervezőTel.: +36 20 561 5975e-mail: kommunikacio@cityrocks.hu

Leave a Reply 60 megnézve, 1 alkalommal mai nap |