| Mobile | RSS

Ez még a szakembereket is meglephette – Brutális adatokat közölt a statisztikai hivatal!

A tavalyi év utolsó inflációs adatsorát is nyilvánosságra hozta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), melyből kiderült, hogy novemberhez képest tovább gyorsult a pénzromlás mértéke Magyarországon.

Az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikája jelentős szerepet játszik abban, hogy decemberben 24,5 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban, ugyanis a háború és a brüsszeli szankciók egyik Európai Uniós tagállamot sem taszította olyen mély válságba, mint amiben Magyarország jelenleg van.

Az átlagos infláció mértékét jelentősen meghaladják az élelmiszerárak növekedése:

2021 DECEMBERÉHEZ KÉPEST 44,8 SZÁZALÉKKAL DRÁGULTAK AZ ÉLELMISZEREK,

a legnagyobb mértékben a sajt (83,2 százalék), a tojás (82,7 százalék), a kenyér (81,1 százalék), a vaj és vajkrém (79,4 százalék) és a tejtermékek (79,2 százalék) drágultak – írja a 444.hu.

De nemcsak a boltokban kell többet fizetni, a háztartási energia is 55,5 százalékkal többe kerül, mint egy évvel korábban, a gázért pedig 98 százalékkal kell többet fizetni.
A lap kiemeli, hogy 2022-ben átlagosan 14,5 százalékkal nőttek az árak, az élelmiszer-infláció pedig összességében 26 százalékos lett.

Arról korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk, hogy

A BRUTÁLIS ÁREMELKEDÉST ORBÁNÉK AZZAL SÚLYOSBÍTJÁK, HOGY REKORDMAGAS, 31 SZÁZALÉKOS ADÓT SZEDNEK BE AZ ÉLELMISZEREK UTÁN.

Ezzel a rejtett adóemeléssel  a világrekord 27 százalékos áfa és a rárakódó 4,1 százalékos kiskereskedelminek nevezett szintén forgalmi adó – a Fidesz-kormány ezermilliárdos többletbevételre tesz szert, miközben a szegénység egyre nő Magyarországon.
cikkben arra is választ adunk, hogy miként csökkenthetnék Orbánék az élelmiszerek árát, mellyel több pénz marad

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |