| Mobile | RSS

Az oroszok állítólag lelőttek egy UFO-t

2023 / 01 / 06 /

Az oroszok állítólag lelőttek egy UFO-t

A helyi média beszámolója szerint az éppen drón-támadások alatt álló Rosztov felett lőtték le a titokzatos, gömb alakú objektumot, amelyet a helyi lap UFO-nak nevezett.

Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy január 3-án egy „kis méretű, gömb alakú tárgyat” fedeztek fel, amely a „szélben” repült körülbelül 2 kilométeres magasságban. A tárgyat a régió Myasnikovsky kerületében, Sultan Sala falu felett észlelték, és a kormányzó beszámolója szerint ezt követően „a likvidálása mellett döntöttek” – számol be róla a Newsweek.

A kormányzó hozzátette azt is, hogy mindenki őrizze meg a nyugalmát, és elmondta, hogy a biztonság megőrzése érdekében minden rendelkezésükre álló erőt és módszert bevetnek. Hozzátette azt is, hogy az egész égboltot légvédelem őrzi, az viszont már nem derült ki, hogy miféle objektumról lehet szó. Az egyik helyi lap, a Pivyet Rostov azonban már úgy számolt be az esetről, hogy „lelőttek az égen egy labdaalakú UFO-t”. Ezt követően kezdett el terjedni a cikkünkhöz is mellékelt kép az orosz közösségi médiában.

Telegram csatornákon a szóban forgó, tehát január 3-ai estén éppen bemutatták, hogyan működtek a légvédelmi rendszerek Rosztovban, amely terület élénk dróntámadások alatt áll. Az Ostorozhna, Novosti (Vigyázat, Hírek) csatorna közzétett egy videót is, amelyen egy fényes tárgy repül, majd felrobban az égen. Egy szemtanú elmesélte a csatornának azt is, hogy „nagyon erős robbanás történt”, és hogy „a házban minden megremegett”. A Newsweek további kommentárokért egyébként felvette a kapcsolatot a kormányzói hivatallal.

Rosztov az Azovi-tengerrel határos, amelyet a Kercsi-szoros köt össze a Fekete-tengerrel, amely stratégiai jelentőségű helyszín az ukrajnai háborúban mindkét fél számára. Vlagyimir Putyin inváziójának kezdete óta az Ukrajna melletti régiót rendszeresen lövik és dróntámadások is érik. Mint korábban írtuk, tavaly nyáron egy ismeretlen, szintén gömb vagy labdaalakú tárgy zuhant egy fára Mexikóban. A tárgyról azóta sem tudni semmit, de akkor valószínűsítették, hogy nem űrszemétről van szó.

Valószínűleg nem űrszemét: ismeretlen, szabályos fémgömb zuhant le MexikóbanEgy elismert mexikói meteorológus posztolt a rejtélyes gömbről, amely lezuhant Veracruzban. A tárgy a szakértők szerint valóban elég különös, de az erősen megkérdőjelezhető, hogy valóban valami emberi készítésű űreszköz lezuhant darabja lenne.

Nem ez egyébként az első eset, hogy UFO-k vagy ismeretlen repülő objektumok keverednek az ukrajnai háborúba, korábban egy ukrán csillagász például egészen bizarr repülési tulajdonságokkal rendelkező tárgyakat észlelet Kijev felett – arról az esetről azonban kiderült, hogy komoly mérési hiba történt, és az érintett obszervatóriumok vizsgálatot is indítottak ennek kapcsán.

fecsego.eu/Rakéta

Leave a Reply 74 megnézve, 2 alkalommal mai nap |