< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Franceinfo-jelentés: A Kreml “oroszosító” fegyvere, hogy ukrán gyerekeket deportál Oroszországba

| Mobile | RSS

Franceinfo-jelentés: A Kreml “oroszosító” fegyvere, hogy ukrán gyerekeket deportál Oroszországba

LAPSZEMLE+

HVG360

2023.01.03. 14:00

Több mint tizennégyezer kiskorút deportálhattak Ukrajnából a háború kezdete óta, Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig rendeletben engedélyezte a külföldiek eddig tiltott örökbefogadását. Gyermekvédelmi szakemberek szerint Moszkvának kidolgozott terve van arra, hogyan szakítsa el otthonukból a megtámadott nemzet gyerekeit.

hirdetés

Oroszország nem elégszik meg azzal, hogy az ukrán gyerekek halálát okozza a háborúval, számtalan esetben elszakítják családjuktól és deportálják őket – mondta Daria Geraszimcsuk, az ukrán elnök gyermekjogokért felelős tanácsadója a francia közmédia portáljának, a Franceinfónak. Oroszország ezzel szemben „szent célként” beszél a hadiárvák „befogadásáról”, de gyermekvédelmi szervezetek szerint a több ezer eset hátterében nem humanitárius cselekedet, hanem gyermekrablás áll.

Erről szól még a cikk:

  • Hogyan szakítják el családjuktól az ukrán gyerekeket az oroszok?
  • Mi történik velük a deportálás után?
  • Miért tartja aggasztónak az UNICEF a kiskorúak oroszországi “befogadását”?

fecsego.eu//

Leave a Reply 98 megnézve, 2 alkalommal mai nap |