< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: VILÁGUGAR Kiverte a biztosítékot az USA-ban Soros György legújabb “fogadalma”

| Mobile | RSS

VILÁGUGAR Kiverte a biztosítékot az USA-ban Soros György legújabb “fogadalma”

VILÁGUGAR

JURÁK KATA2023-01-23

Úgy tűnik, ébredeznek az amerikaiak: egyre több cikk jelenik meg arról, hogy kicsoda valójában a filantróp üzletember, Soros György. A milliárdos ugyanis leginkább arra használta fel vagyonát, hogy saját ideológiai meggyőződésére formálja át Amerikát. Dzsordzsi bácsi egyébként büszkén vállalja tettét: a Wall Street Journal hasábjain ugyanis megfogadta, hogy továbbra is támogatja a bűnözésen alapuló, progresszív kerületi ügyészek megválasztását. 

Az elmúlt évek alatt milliókkal tömte a liberális pártok zsebét– akár közvetlen adományokkal, akár politikai kampányokon keresztül –, hatékonyan befolyásolta a választási eredményeket Soros György – írja a Daily Mail. A lapban arról jelent meg részletes beszámoló, hogy a tőzsdespekuláns legalább 75 ügyész kinevezését támogatta, akik az ő baloldali elképzeléseinek megfelelően tevékenykednek. A milliárdos által pénzelt tisztviselők ugyanis módosítottak több törvényen is – így például az óvadékról szóló szabályozáson -, és úgy döntöttek, hogy nem számít  üldözendő bűncselekménynek a lopás vagy a jogosítvány nélküli, ittas vezetés. A lazább büntetőjogi törvény arra egészen biztosan alkalmassá vált, hogy gyakorlatilag szabad utat engedjen a bűnözőknek. Így nem meglepő, hogy az egekbe szökött a bűncselekmények száma a Soros-féle ügyészek által felügyelt nagyvárosokban. 2021-ben Kim Foxx vezetése alatt Chicagóban történt a legtöbb gyilkosság 1994 óta. Philadelphiában  pedig Larry Krasner hivatalba lépésével a drogfogyasztás és az erőszakos bűnelkövetők száma is megnövekedett.

New York Post ezzel kapcsolatban arról számol be, hogy a 91 éves, magyar származású Soros a Wall Street Journal vasárnap megjelent közleményében azzal érvelt, hogy a manhattani ügyészek, például Alvin Bragg által szorgalmazott napirend „népszerű” és „hatékony”.

A “kis huncut”, avagy Dzsordzsi bácsi nem bízta a véletlenre az ügyészek kinevezését sem…

Ebbe a napirendbe beletartozik a büntető igazságszolgáltatási rendszer erőforrásainak prioritása az emberek erőszakos bűncselekményekkel szembeni védelme érdekében. Arra ösztönöz, hogy a kábítószer-függőséget betegségként kezeljük, ne bűncselekményként. És arra törekszik, hogy véget vessen a szegénység és a mentális betegségek kriminalizálásának

– írta, majd hozzátette:

A cél nem a rendőrség felmentése, hanem a rendőrség és a rendőrség közötti bizalom helyreállítása, egy olyan partnerség, amely elősegíti a bűncselekmények felderítését.

Soros a felszólalását a laza kerületi ügyészek elleni visszhang közepette publikálta, ami miatt a San Francisco-i szavazók visszahívták Chesa Boudint, a bolti lopások, a szabadtéri kábítószer-kereskedelem és a fényes nappal, gyakran ázsiai amerikaiak ellen elkövetett támadások miatt. Los Angelesben egy másik visszahívási kísérlet a DA George Gascont célozza meg, aki közel 3 millió dolláros kampányalapot kapott Sorostól. Hazájához közelebb Bragg – akinek kampánya 1 millió dollárt kapott Sorostól a Változás színe politikai akcióbizottságon keresztül – kritika alá került, amiért kiengedte a börtönből a szokásos bűnözőket , miközben a közönséges New York-iakat vád alá helyezte, mert védekeztek.

Soros beadványában a bűnözés országszerte történő növekedését a „fiatalok mentális betegségeinek aggasztó növekedésével okolja a Covid-korlátozások miatti elszigeteltséget, a rendfenntartó erők visszaszorulását a nyilvános büntető-igazságszolgáltatási reformtüntetések nyomán, és a fegyverkereskedelem növekedését.

„Sokan azok közül, akik szigorúbb büntetőjogi politikát követelnek, a lazább fegyvertörvényeket is támogatják” – tette hozzá.

A Capital Research Center idén januárban arról számolt be, hogy Soros több mint 29 millió dollárt adott a baloldali kerületi ügyészjelölteknek a politikai akcióbizottságok hálózatán keresztül. További inkumbensek, akik profitáltak a nagyságból, többek között Larry Krasner Philadelphiában, Kim Foxx Cook megyében (Ill.), Kim Gardner St. Louisban és Kim Ogg Harris megyében, Texasban. Ahelyett, hogy dollármilliárdokat fektetnénk be az emberek börtönökbe és börtönökbe zárásába, azzal érvelt: „többet kell befektetnünk a bűnmegelőzésbe olyan stratégiákkal, amelyek működőképesek – mentális egészségügyi szakembereket kell bevetni válsághelyzetekben, befektetést fiatalok foglalkoztatási programjaiba és létrehozni. oktatási lehetőségek rács mögött. Ez csökkenti annak valószínűségét, hogy ezek a foglyok a szabadulás után újabb bűncselekményeket követnek el.”

Ezért támogattam a reformot támogató ügyészek megválasztását (és újabban újraválasztását). Átláthatóan tettem, és nem áll szándékomban abbahagyni

– zárta szavait Soros, hozzátéve: az általa biztosított pénzeszközök lehetővé teszik, hogy az értelmes, reformszemléletű jelöltek meghallgatást kapjanak a nyilvánosságtól. “Az eredményekből ítélve a közvélemény szereti, amit hall” – tette hozzá.

Néhány Soros-szervezet, melyen keresztül a pénzeket “csepegtette”

Soros György régóta támogatja a liberális politikát. A 2000-es években horribilis összegű pénzt adományozott George W. Bush elnök  újraválasztásának megakadályozására, később pedig Barack Obama és Hilary Clinton elnökválasztási kampányaira költött dollármilliókat – idézik fel az amerikai portálok.

PS-összeállítás, fotó: Twitter

forrás: Pesti srácok

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |