< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: „60-70 országgyűlési képviselő feldobása is felmerült” – Schadl György minden követ megmozgatott a szabadulása érdekében

| Mobile | RSS

„60-70 országgyűlési képviselő feldobása is felmerült” – Schadl György minden követ megmozgatott a szabadulása érdekében

2023.01.23. 17:03SCHADL-VÖLNER-ÜGYSCHADL GYÖRGYLEHALLGATÁSKORRUPCIÓ

A Végrehajtói Kamara elnöke szabadulása érdekében igyekezett megmozgatni magas körökhöz vezető kapcsolatait / Fotó: rtl.hu

A Végrehajtói Kamara elnöke szabadulása érdekében igyekezett megmozgatni magas körökhöz vezető kapcsolatait / Fotó: rtl.hu

Blikk-információ

Blikk-információ

Kiterjedt kapcsolati hálóját akarta a háttérből megmozgatni a börtönből Schadl György szabadulása érdekében, s azt is kilátásba helyzete, ha ez nem következik be, „60-70 országgyűlési képviselő feldobására is sor kerülhet” – derül ki a Schadl-Völner korrupciós botrány nyomozati anyagából. E szerint a bíróság ezzel indokolta tavaly, miért kell meghosszabbítani Schadl György feleségének a lehallgatását.

Megállapítható, hogy dr. Schadl György feleségén dr. Schadl Baranyai Helgán keresztül jelenleg nem beazonosított személyi körrel kívánt konspirált módon kapcsolatba lépni, a várt segítség elmaradása esetére „60-70 országgyűlési képviselő feldobása is felmerült”. „Az érintettel szemben a leplezett eszközök alkalmazása továbbra is indokolt” – áll az rtl.hu birtokába került dokumentumban, amellyel az ügyészség Schadl György feleségének lehallgatását indokolta.

A nyomozati anyagok szerint a házaspár rendszeresen beszél egymással a végrehajtói kar elnökének letartóztatása óta. Az egyik telefonhívás alkalmával Schadl György azt üzente, meg nem nevezett közös ismerősüknek a feleségén keresztül, hogy „csipkedje magát, nyalogassa körbe a barátaimat, hogy haladjunk az üggyel“.

(A legfrissebb hírek itt)

A háttérbe húzódó segítők későbbi beszélgetések során is szóba kerülnek, egyszer például arról beszélt a feleségének virágnyelven, hogy nem tudja elmondani, de „félig van rendben” minden. „Két dologra koncentrálnak a barátaim. Az egyik részét már megoldották, a másikat még nem” – mondta Schadl György a hangfelvételen.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke az egyik alkalommal viszont igen elkeseredetten azt mondta: „egy ruppót nem ér az életem, egy forintot nem ér, ha egy kicsit is reálisan nézzük”.

Az ügy másodrendű vádlottjának, Völner Pálnak a felesége cikkünk szerint egy házkutatás után arra panaszkodott a férjének, hogy „Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit”. Mire Völner közli: lehet, hogy fogok is.

Mint megírtuk, Völner tavaly márciusi vallomásában mindenesetre még senkire sem tett terhelő vallomást. Ugyan két másik államtitkárt nevezett meg, aki felelős a végrehajtói kinevezésekért, de jelezte: szerinte ők sem követtek el semmilyen bűncselekményt.

fecsego.eu//

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |