| Mobile | RSS

NAGYVILÁG Megdöbbentő fordulat: rossz hírt kapott a NATO

ORIGO2023.01.24. 21:36

Pekka Haavisto finn külügyminiszter a YLE nevű finn televízió adásában arról beszélt, hogy az ország nem biztos, hogy csatlakozni fog a NATO-hoz, a döntést még meg kell fontolni.Megosztás FacebookonTovábbi lehetőségek

Haavisto többek között arról beszélt, hogy Finnország Svédországgal közösen akar csatlakozni a NATO-hoz, amennyiben viszont a svéd döntés késik, vagy a svédek csatlakozási kérelmét hosszabb ideig nem fogadják el, úgy Finnország is megfontolja a csatlakozási szándékát.

Finnország, a NATO és Svédország nemzeti zászlói a ceremónián, ahol Jens Stoltenberg NATO-főtitkár átveszi a Finnország és Svédország hivatalos csatlakozási kérelméről szóló dokumentumokat a katonai szövetség brüsszeli székházában 2022. május 18-án.FORRÁS: MTI/EPA/REUTERS POOL/JOHANNA GERON

A svéd külügyminiszter szerint a svéd NATO-csatlakozás a májusi török választásokig nem lesz elfogadva. Kora tavasszal a tervek szerint a törökök, a svédek és a finnek tárgyalni fognak, ennek során fogják megvitatni a török kéréseket és a jelenlegi helyzetet.

Törökország korábban arról beszélt, hogy a stockholmi törökellenes megmozdulásokat követően Svédország nem számíthat arra, hogy Törökország támogatni fogja a NATO-csatlakozási szándékaikat. Mint ismert, az új országok felvételére minden tagállamnak rá kell bólintania.

fecsego.eu//

Leave a Reply 50 megnézve, 3 alkalommal mai nap |