| Mobile | RSS

Ütős beszédet mondott Dobrev Klára: Orbán ettől falnak megy

február 1, 2023 Jabronka Richárd Hírek 0

Dobrev Klára beszédet
Kép forrása: Dobrev Klára / FB

Ütős beszédet mondott Dobrev Klára a köztársaság emléknapján. OAz elhangzottaktól a falnak megy az egész Fidesz.

77 évvel ezelőtt, ezen a napon Magyarország megszabadult az önkényuralomtól. Kikiáltották a második Magyar Köztársaságot. Ez a nagyszerű esemény azonban csak rövid életű szabadságot hozott a magyar embereknek, mert a kommunista diktatúra pár év alatt kiüresítette, névlegessé tette a köztársaság intézményeit.

Hiába volt papíron alkotmányunk, hiába voltak bíróságaink és parlamentünk, a magyar emberek szabadságát elvették. A köztársaság szellemét pedig megtaposták. Meggyalázták azok az emberek, akik csak egyetlen dologban hittek: a korlátlan, leválthatatlan, ellenőrizhetetlen hatalomban.

És azt hazudtak, hogy nincs választásunk, mert csak ők képesek az ország vezetésére. Csak ők a hazafiak, és aki ezt megkérdőjelezi, az áruló.

Nem véletlenül ismerősek ezek a szavak a mai fülnek. Az elmúlt 12 évben ugyanis megismétlődni látszik a történelem:

Ismét egyetlen párt és annak egyetlen vezére akarja rákényszeríteni az akaratát a magyar emberekre. Ismét megszállták a köztársaság független intézményeit, ismét korlátlan és leválthatatlan hatalmat építenek. 

Sőt, már a köztársaság fogalmát is száműzték abból az alkotmánynak csúfolt kinyilatkoztatásból, amelyet a magyar emberek beleegyezése nélkül kényszerítettek rá az országra. 

Ma a köztársaság emléknapja nem csak az emlékezésről szól, hanem arról is, hogy a köztársaság szelleme újra életjelet ad magáról.

A köztársaság szellemét addig nem ölhetik meg, amíg mi magyarok őrizzük az igazi szabadság emlékét. Annak emlékét, amikor a magyar emberek úgy döntöttek, hogy megtagadják az önkényuralmat, és a saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását. Mert tudták, hogy mindig van választásuk, hogy mindig van kormányzóképes alternatíva. Egy olyan alternatíva, ami egy sokkal jobb, élhetőbb jövő felé vezetheti Magyarországot.

“Ígérem, hogy az árnyékkormány a vezetésemmel soha nem fogja hagyni megtörni a köztársaság szellemét. Őrizni fogja, és végül újra győzelemre viszi azt. Leszünk még szabad, demokratikus, európai magyar köztársaság!”

– zárta beszédét Dobrev Klára.


fecsego,.eu/ellenszél

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |