< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: 100 km/órás szélvihar jöhet, hózivatarok is lecsaphatnak a folytatásban – részletek!

| Mobile | RSS

100 km/órás szélvihar jöhet, hózivatarok is lecsaphatnak a folytatásban – részletek!

Kerékpárosok a behavazott Szabadság téren Nyíregyházán 2021. január 29-én.
Kerékpárosok a behavazott Szabadság téren Nyíregyházán 2021. január 29-én.Fotó: MTI/Balázs Attila

RÖVIDEN2023. FEBRUÁR 1., 19:22

Nem tágít a folytatásban a szeles idő: az Időkép.hu friss prognózisában foglaltak szerint csütörtökön hidegfront érkezik élénk, az ország zömére erős, több helyütt viharos szelet szállítva,

ÉSZAKON ÉS AZ ORSZÁG KÖZÉPSŐ TÁJAIN, VALAMINT BUDAPEST TÉRSÉGÉBEN 60-80 KM/ÓRÁS LÖKÉSEK IS ELŐFORDULHATNAK.

A fronttal csapadék is jön, esőre, havas esőre, hóra és reggel helyenként ónos esőre is számíthatunk. Napközben hózáporok, hózivatarok alakulhatnak ki, emellett úgynevezett graupelzápor is meglephet minket.

A csapadék elszórt, ismétlődő jellegű lesz, de a napot is láthatjuk rövidebb-hosszabb ideig. A rossz időhöz nem társul komolyabb hideg: 5-9 fokot ír az időjárásportál csütörtök kora délutánra.

Pénteken az esti óráktól felerősödik a délnyugati szél, de szombaton lesz igazán rossz:

VIHAROS, A DUNÁNTÚLON 100 KILOMÉTER PER ÓRÁT MEGHALADÓ SZÉLVIHARRA IS SZÁMÍTHATUNK.

A hét utolsó munkanapján nyugat felől egyre kiterjedtebb csapadék várható, délen eső várható, de többfelé havas eső, főként észkaon pedig havazás is előfordulhat.

Szombaton szórványosan várható zápor, hózápor, vasárnap nyugaton lehet havazás. A meteorológusok figyelmeztetnek: vasárnaptól lehűlés kezdődik, a hőmérséklet-csökkenést az időjárásportál hosszú távú előrejelzése is mutatja.

fecsego.eu//

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |