| Mobile | RSS

Terelés és sunnyogás – Emiatt Orbánékra zúdulhat a népharag!

Írta G. Kovács Károly -2023-02-02 

Fontos, a lakosságot érintő kérdésben kereste meg Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a Fidesz-kormányt, azonban érdemi válasz helyett csak pofátlan, semmitmondó sablon szövegre futotta az államtitkártól.

Az MSZP-s politikus arra lett volna kíváncsi:

MIÉRT NEM CSÖKKENNEK AZ ÁTLAGFOGYASZTÁS FELETTI LAKOSSÁGI GÁZÁRAK, HA AZOK AZ EURÓPAI ENERGIATŐZSDÉKEN AUGUSZTUS ÓTA TARTÓSAN ESNEK?

“A hibás kormányzati döntéseiket megint velünk fizettetik meg” – véli Tóth, aki bejegyzésében kiemelte, hogy Szijjártó Péter korábban azt mondta:

A GAZPROM-SZERZŐDÉSSEL MEGTEREMTETTÉK ANNAK LEHETŐSÉGÉT, HOGY – A PIACI MOZGÁSOKTÓL FÜGGETLENÜL – A MAGYARORSZÁGI FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA A GÁZ ÁRA NE NÖVEKEDJEN.

Sőt, Bánki Erik fieszes képviselő, a Parlament Gazdasági Bizottságának elnöke pedig kijelentette: „a holland tőzsdei árakhoz vannak kötve a hosszú távú gázvásárlási szerződések árai”.

Tóth Bertalan szocialista politikusban azonban felvetődött a kérdés a fideszes kijelentéseket hallgatva, hogy

  • Miként fordulhat elő, hogy a földgáz tőzsdei árának csökkenése nem jelenik meg a lakosság átlagfogyasztás feletti rezsiköltségében?
  • Mikor kezdi el követni a földgáz átlagfogyasztás feletti lakossági tarifája a tőzsdei árak csökkenését?

Kérdéseit írásban megküldte Lantos Csaba energiaügyi miniszternek, aki helyett végül  Steiner Attila válaszolt. Az államtitkár által megküldött levél azonban arról tanúskodik, hogy komoly szövegértési gondok lehetnek a minisztériumban, hiszen a kérdéseket figyelmen kívül hagyva, felmondták a már végtelenségig ismételt propagandaválaszt.

fecsego.eu/Pesti Bulvár

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |