| Mobile | RSS

Tűpontosan írta le a lényeget egy magyar nő Orbán inflációjáról

február 1, 2023 Jabronka Richárd Hírek 0

Tűpontosan foglalta össze a lényeget egy magyar nő
Kép forrása: AFP

“Érdemes elgondolkodni” – kezdi bejegyzését Magyar Éva, aki tűpontosan foglalja össze röviden, hogy miről is szól Orbán inflációja.

Bejegyzését az Ellenszélen változtatás nélkül közöljük.

“A nyugati emberek sokkal többet keresnek mint ami a megélhetéshez szükséges. A többletet vagy félreteszik, vagy olyan dolgokra költik, amelyek nem feltétlenül szükségesek a megélhetéshez. Ilyen helyzetben  mondjuk egy 10-20%-os inflációt is könnyebb elviselni, mint a magyar többség esetében, amely hónapról hónapra él. Egy nyugati állampolgár legfeljebb lemond a 3 hetes külföldi nyaralásáról és 3 hét helyett csak két vagy egy hetet nyaral majd az infláció miatt. Az átlagos magyar miről mondjon le, amikor eleve nem nyaral heteket külföldön?!

Egy nyugati állampolgár legfeljebb nem veszi majd meg a folyamatosan megjelenő újdonságokat, a ruhaszárítógéptől kezdve az otthoni körömlakkfixáló készülékig, a magyar mit nem fog megvenni, amikor eleve kevesen vettek ilyen dolgokat eddig is?! A nyugati állampolgár legfeljebb nem fog februárban import epret venni az infláció miatt, a magyar májusban sem.

Tűpontos illusztráció:

import cseresznye
import cseresznye tavaly

A nyugati állampolgár legfeljebb nem fog venni évszakonként 2 pár új cipőt, mert ugye a divat mindig változik. Legfeljebb évszakonként egyet. A magyarokra eddig sem volt jellemző az, hogy egy éves cipőt lecseréljenek mert kijött az új modell, ezután sem lesz. A nyugati állampolgár lefeljebb nem fog nyaralót venni és erre hitelt kérni a banktól, a magyar állampolgár eddig is örült, ha legalább a lakáshitelt bírta fizetni. 

Vagy éppen a nyugati állampolgár nem fog változtatni az életvitelén és ezután nem fog tudni félretenni a magasabb árak miatt. Mindenesetre nem kell lemondania az idénynek megfelelő friss gyümölcsről, zöldségről, a húsról. (Itt megjegyezném, hogy farhátat és csirkelábat csak akkor látni a nyugati boltokban, ha az egész csirkét egyben árulják, csak farhátat, csirkelábat külön ki venne meg?!)

És akkor jön a potrohos, előadja, hogy a magyarok milyen szerencsések, mert a magyar kormány megvédi őket az inflációtól. Meg. Aha. A kétbites fityeszhívők pedig lelkesen tapsolnak ehhez, örülnek, hogy milyen jó nekünk magyaroknak és remélik, hogy soha nem élik majd meg a nyugati emberek szenvedését.”

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |