| Mobile | RSS

Az EU több mint 1180 kutató-mentő szakembert küld Törökországba

PestiSrácok


Ankara kérésére az Európai Unió a polgári védelmi mechanizmuson keresztül több mint 1180 kutató-mentő szakembert és 79 keresőkutyát küld Törökországba – tájékoztatott az Európai Bizottság kedden.

Az uniós közlemény szerint miután Törökország aktiválta az EU polgári védelmi mechanizmusát, 19 uniós tagállam – Ausztria, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Spanyolország, valamint Albánia és Montenegró – ajánlott fel kutató-mentő csapatokat Törökország számára.

Eddig 25 kutató- és mentőcsapat indult a földrengés által legsúlyosabban sújtott török területekre, hogy segítsenek a helyi elsősegélynyújtó hatóságoknak. A huszonötből 11 csapat már megérkezett – írták, majd hozzátették: kettő speciális egészségügyi csoport is érkezik a helyszínre.

Közölték továbbá, Szíria esetében az EU kapcsolatban áll a helyszínen dolgozó humanitárius partnereivel, és olyan szervezeteket finanszíroz, amelyek kutatási és mentési műveleteket hajtanak végre, vízellátást biztosítanak, higiéniai támogatást nyújtanak, valamint takarókat osztanak szét az érintett területeken. Az EU partnerei segítségével felméri a földrengés okozta károk mértékét és a szükségleteket, hogy megfelelően tudjon reagálni – emelték ki.

Az Európai Unió minden lehetőséget mérlegel annak érdekében, hogy további forrásokat juttasson az érintett lakosság támogatására Szírián – tették hozzá.

MTI

fecsego.eu/Pesti Srácok

Leave a Reply 61 megnézve, 1 alkalommal mai nap |