| Mobile | RSS

Megvan a korrupciógyanúba keveredett képviselő utódja az Európai Parlament emberi jogi albizottságában

emberi jogi albizottságeuropolieurópai parlamentmaria arena

JONATHAN RAA / NURPHOTO / GETTY IMAGESNAGYVILÁGEUROPOLI

Rugli Tamás 2023. 02. 06. 18:05

EUROPOLI

2023 február 07 – 17:11Karácsony Brüsszelben beszélt a magyar jogállamról2023 február 07 – 05:57Épülget az új európai jobboldal, de ezúttal Orbán Viktor nélkül2023 február 06 – 18:05Megvan a korrupciógyanúba keveredett képviselő utódja az Európai Parlament emberi jogi albizottságában2023 február 06 – 07:03Pegasus-ügy: a magyar megfigyelési botrányt vizsgálja az Európai ParlamentMÉG TÖBB

A szociáldemokrata Udo Bullmannt választották Európai Parlament emberi jogi albizottságának új elnökévé, miután elődje, a szocialista Maria Arena korrupciógyanúba keveredett és lemondani kényszerült – írja az MTI.

Udo Bullmann megválasztását követőn azt mondta, az EP emberi jogi albizottságának feladata továbbra is az lesz, hogy megvédje a demokráciát és az emberi jogokat, valamint hogy azokat képviselje, akiknek nincs lehetőségük hallatni a hangjukat. Bullmann a hivatalban lévő alelnökökkel, Bernard Guettával, a Renew Europe képiviselőcsoporthoz tartozó francia EP-képviselővel, Hannah Neumann német zöldpárti EP-képviselővel, Christian Sagartz osztrák néppárti EP-képviselővel és Raphaël Glucksmann francia szocialista EP-képviselővel együtt alakítja az emberi jogi albizottság elnökségét.

Maria Arena január 11-én mondott le az EP-albizottság vezetéséről, miután bizonyítást nyert, hogy nem jelentette be az EP vonatkozó szabályainak megfelelően a Katar által biztosított, a közel-keleti országba szóló repülőutakat és az ott kapott szállást.

Eva Kaili görög szocialista politikust, az Európai Parlament azóta leváltott alelnökét, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. Kaili őrizetbe vett élettársa, az olasz Francesco Giorgi asszisztenseként dolgozott Maria Arena belga szocialista EP-képviselőnél. Giorgi egy vallomásában beismerte, hogy tagja volt egy olyan lobbiszervezetnek, amelyet Marokkó és Katar is arra használt, hogy beavatkozzon az Európai Parlament döntéseibe.

fecsego.eu/24.hu

Leave a Reply 98 megnézve, 2 alkalommal mai nap |