| Mobile | RSS

57 millió forintnyi készpénzt foglaltak le a korrupcióval vádolt ártándi határrendészektől

BELFÖLD

2023. március 10. – 00:08

Fehér János

Ártándon tizenhét vesztegetéssel vádolt határrendészt és egy civilt vettek őrizetbe kedd este, és a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség most is azt is közölte, hogy milyen vagyontárgyakat foglaltak le.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala az ügyészség felkérésére több mint 190 millió forint értékben biztosított vagyontárgyakat. A nyomozással párhuzamosan folytatott vagyonvisszaszerzési eljárásban a gyanúsítottaktól hat gépkocsit, egy nagyobb értékű luxus órát, valamint nagy mennyiségű készpénzt és kriptovalutát foglaltak le, továbbá négy ingatlan zár alá vételéről döntöttek. A 18 gyanúsítottól közel 57 millió forint készpénzt foglaltak le, amelynek felét külföldi devizákban, döntően euróban tartották.

Lefoglalt bankjegyek – Fotó: Magyarország Ügyészsége
Lefoglalt bankjegyek – Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az elkövetők többsége hivatali vesztegetés elfogadása miatt két-nyolc éves börtönt kaphat.

A nyomozó ügyészség indítványozza 16 gyanúsított letartóztatását, továbbá egy határrendész – akivel szemben a vesztegetési bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett alapeseti minősítését közölték – és egy civil személy bűnügyi felügyeletének elrendelését. A kényszerintézkedésekről Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa pénteken dönt, áll az ügyészségi közleményben.

fecsego.eu/telex

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |