< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság / Blog article: Fontos mérföldkőhöz érkezett a Schneider Electric 40 millió eurós beruházása

| Mobile | RSS

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Schneider Electric 40 millió eurós beruházása

Németh-Simkó Judit <nemeth-simko.judit@deepinsight.hu> küldőtől 2023-03-17 11:53

A személyes adatok védelmében a távoli erőforrások blokkolva vannak. Engedélyezve

Kedves Kolléga!

Magyarországnak kitüntetett szerepe van abban az üzleti stratégiában, amit a Schneider Electric megvalósít – erről Frederic Godemel beszélt a cég új dunavecsei okosgyárának alapkőletételi ünnepségén. Az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat ügyvezető alelnöke kiemelte: az okosgyár CO2 kibocsátása nulla lesz, geotermikus és napenergiát egyaránt használnak majd, az üzem energiahatékony működését pedig a Schneider Electric saját digitális felügyeleti rendszere fogja vezérelni. A vállalat egyértelmű növekedésre számít az elektromos áramon alapuló megoldásokban, a zöld energia térnyerésében, az energiahatékonysági fejlesztésekben. Az új okosgyárban gyártott berendezések is ezt a fejlődést szolgálják majd.

Részletek a csatolmányban.

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2000 főt foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog Szigetszentmiklós) van Magyarországon. Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának (SB, Sustainability Business) európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának (GSC, Global Supply Chain) szintén a magyar főváros ad otthont.  A Schneider Electric 2022 szeptemberében jelentette be, hogy 16 milliárd forint értékű beruházással új gyártó üzemet épít Dunavecsén, ahol várhatóan 2024-ben indulhat meg a termelés. A legnagyobb hazai vállalkozásokat rangsoroló Figyelő TOP200 kiadvány Az év innovatív vállalataként Schneider Electric-et nevezte meg 2022-ben.

A fotón szerepelnek balról jobbra:

Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete

Eric Heitz, a Schneider Electric energiarendszerek ellátási láncáért felelős senior alelnöke

Frederic Godemel, a Schneider Electric energiarendszerekért és szolgáltatásokért felelős ügyvezető alelnöke

Szijjártó Péter, Külgazdasági és külügyminiszter

Font Sándor, Bács-Kiskun vármegye 3. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselője

A tudósításokat, beszámolókat nagyon köszönjük!

Üdvözlettel,

Judit NÉMETH-SIMKÓ

DeepInsight Creative
Mobil: (+36) 30 300-6855

fecsego.eu//

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |