| Mobile | RSS

Riadóztat a Google, gond lehet több millió androidos eszközzel

Riadóztat a Google, gond lehet több millió androidos eszközzel

Infostart2023. március 18. 06:30

Jelentős sebezhetőséget fedezett fel a Google biztonsági csapata a Samsung egyik Exynos chipjében, ami számos mobilban, órában, és autóban is helyet kapott.

A Google Project Zero blogbejegyzése szerint a 18 feltárt, nulladik napi sebezhetőség közül négy olyan súlyos, hogy lehetővé teszi az eszköz távolból történő irányítását. Ha pedig egy támadó kihasználja ezt, korlátlan hozzáférést kap az érintett eszköz adataihoz (beleértve a mobilhívásokat, a szöveges üzeneteket) anélkül, hogy azt az áldozatot észrevenné – idézte a TechCrunch cikkét a24.hu.

A portál emlékeztet, nagyon ritkán fordul csak elő az, hogy a Google riadót fújjon egy olyan sebezhetőség miatt, amit még nem foltoztak be.

Most a nyomásgyakorlás lehet a cél, ugyanis a Samsungnak 90 napot adtak a hiba megoldására, ám az még nem történt meg.

A Project Zero szerint az érintett készülékek között közel egy tucat Samsung modell, Vivo készülékek és a Google saját Pixel 6 és Pixel 7 készülékei is szerepelnek.

Amíg az érintett eszközök nem kapnak frissítést, a Google szerint úgy is védekezhetünk, ha kikapcsoljuk a Wi-Fi hívásokat és a Voice-over-LTE-t (VoLTE) funkciókat a készülékük beállításaiban.

fecsego.eu//

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |