< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: A szentesi szülészet bezárása is egy lépés volt Orbánék tervében, ami a fizetős egészségügyhöz vezet

| Mobile | RSS

A szentesi szülészet bezárása is egy lépés volt Orbánék tervében, ami a fizetős egészségügyhöz vezet

Hírszerkesztő|2023.03.31 D

Szégyen és gyalázat, hogy Tatabánya, Mosonmagyaróvár, Mohács, Siklós és Kalocsa után Szentes is rákerült arra a listára, ahol gyakorlatilag a szülészet élethalálharcát vívja – mondta Dr. Komáromi Zoltán.

Sorra záratja be az Orbán-kormány a magyar kisvárosok szülészeti-nőgyógyászati osztályait. A folyamat legutóbbi áldozata Szentes, ahol január óta megszűnt a szülészeti ellátás, ezzel mintegy 60 ezer, Szentesen és környékén élő ember maradt gyorsan elérhető szülészet és nőgyógyászat nélkül.

Komáromi Zoltán a témáról szóló online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy bizonyos speciális szolgáltatásokat már csak a megyei kórházakban tudnak biztosítani. Annyi szakember ment el és annyi szakember megy ki rögtön végzés után külföldre, hogy nagyon nehéz egy ilyen kórházi struktúrát másként életben tartani – fogalmazott.

Az viszont szégyen és gyalázat, hogy Tatabánya, Mosonmagyaróvár, Mohács, Siklós és Kalocsa után Szentes is rákerült arra a listára, ahol gyakorlatilag a szülészet élethalálharcát vívja

– mondta a DK-s képviselő. Hozzátette, a szentesi kórházban nincs elegendő szakorvos arra, hogy január 1-jétől december 31-ig folyamatosan ügyeletet tartson a szülészeti és nőgyógyászati, valamint a gyermekosztály.

A DK szerint az Orbán-kormány tudatosan, fokról fokra építi le az állami egészségügyi ellátást, mert egyetlen fillérrel sem hajlandóak növelni az állami kiadásokat. A kisvárosi kórházak leépítése is ebbe a folyamatba illeszkedik. Az Orbán-kormány a megyei kórházakba vonja össze a megmaradt erőforrásokat és átvezénylik a szakorvosokat.

Eközben fokozódik az orvosok és a szakdolgozók masszív elvándorlása külföldre és a magánellátásba, hiszen a béreket továbbra sem rendezik. Az Orbán-kormány a lehető legtöbb embert akar a fizetős egészségügybe, magánkórházakba és magánrendelésekre átterelni, akinek pedig nem lesz pénze magánorvosra, órákat utazhat vagy hónapokat várhat az orvosi ellátásra és a szakvizsgálatokra. A DK szerint minden magyar embernek, éljen bárhol Magyarországon, joga van az ingyenes és belátható időn belül hozzáférhető egészségügyi ellátáshoz.

fecsego.eu/ezalényeg

Leave a Reply 147 megnézve, 1 alkalommal mai nap |