< Böngészés > Főoldal / Blog2, Deszki Közélet, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Az önkormányzat fizette a különbözetet

| Mobile | RSS

Az önkormányzat fizette a különbözetet

Bakson jelenleg 23 szociális bérlakásnak vannak lakói, akik közül többen ebben az évben nem a magánszemélyekre vonatkozó összegű kedvezményes számlákat kaptak. Az első különbözetét még fedezte a helyi önkormányzat.

IMRE PÉTER

Az új baksi szociális bérlakásoknál napelemek is termelik az energiát, a villamos áramot. Fotó: Imre Péter

– Tavaly június 22-én egyeztettünk azMVM-mel – utána még többször is – a 23 lakott szociális bérlakás villamosenergia költségeiről, mégis a 23-ból a 7 lakásos sorházban élők emelt díjas, önkormányzati szintű számlát kaptak. Az első hónapnak, a januárinak a különbözetét még kifizettük, de a többit már nem tudjuk átvállalni – közölte Búza Zsolt, Baks polgármestere.

Nagy a dilemma, nem tudják, mi legyen a lakókkal, és mivel tanácstalanok, a nyilvánossághoz fordultak. A gázzal is hasonló a helyzet, a lakók elmondták, hogy nem lakossági áron kapják azt, holott azoknak automatikusan érvényesülni kellene a jelzéstől, januártól számított következő hónaptól, ezzel szemben közel 1000 forintért számláznak 1 köbmétert. – Ötször telefonáltunk, öt e-mailt küldtünk, személyes ügyintézéssel háromszor jártunk Kisteleken, egyszer-egyszer Csongrádon és Szegeden, utóbbi városban az elektromos áram ügyében is próbáltunk eljárni. Nem jutottunk dűlőre, választ sem kaptunk – sorolta a polgármester.

– Ezzel még nincs vége. Arról már korábban is beszélgettünk, hogy az új szociális bérlakásokra 2021 novemberében kértünk hálózatbővítést az MVM-től, amit 14 hónapra vállaltak és előjegyeztek. A határidő januárban lejárt, a bővítés nem történt meg, az új otthonokba már költöznének az emberek, de a lakások ott állnak üresen. Meg kell jegyezni: a kilenc új ingatlanban minden elektromos árammal működik, a világítástól, a főzésen át a fűtésig – mondta elBúza Zsolt.

Azzal folytatta: a tavasz, a jó idő beköszöntével lehet, hogy megpróbálkoznak a beköltöztetéssel, abban bízva, hogy a felszerelt napkollektorok által termelt és visszatöltött áram, energia a fűtés várható csökkenésével, kiesésével elég lesz arra, hogy a családok komfortos körülmények között lakjanak. – De a problémákra várjuk a megoldást, valamint a szerződött hálózatbővítés megvalósulását – tette még hozzá a faluvezető.

fecsego.eu//

komment

Búza Zsoltot még a mai napig sem ismerik el polgármesternek…csak kizárólag faluvezetőnek. A falu a békasegge alatt van…Köszönjétek meg Búzának, aki nem is jár be dolgozni…

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |