< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Sport / Blog article: Próbaidős szövetségi kapitányt nevezett ki az ökölvívó-szövetség

| Mobile | RSS

Próbaidős szövetségi kapitányt nevezett ki az ökölvívó-szövetség

  • 24.hu  2023. 04. 11. 21:04

Az üzbég Hamid Tangribergenovnak a fő feladata az olimpiai kvalifikáció és a sikeres Európa Játékok-szereplés lesz.

Üzbég szakembert kért fel vezetőedzőnek a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ), az eddigi szövetségi kapitány Bertók Róbert pedig szakmai igazgatóként dolgozik tovább. A MÖSZ keddi tájékoztatása szerint Kurtucz Csaba elnök – az elnökséggel egyetértésben – próbaidőre hívta meg Hamid Tangribergenovot, akinek fő feladata az lesz, hogy az olimpiai kvalifikációra összpontosítson, illetve Krakkóban az Európa Játékokon sikeresen vezesse a magyar női és férfi válogatottat.

Az 1972-ben született Hamid Tangribergenov már 33 évesen a válogatott mellett dolgozott, és sikerre vitt több nemzetközi szinten is klasszis bokszolót, írja bemutatásában a MÖSZ. 2009-től az üzbég juniorok, 2017-től kezdve pedig az ifjúságiak mellett dolgozott.

„A szakmai igazgatói munkakör újabb kihívások elé állít engem, és bízom benne, hogy így is hozzá tudok majd tenni a magyar ökölvívás sikerességéhez a jövőben. A versenyzőknek külön-külön jeleztem, hogy innentől már nem én leszek a szövetségi kapitány, és megható volt, hogy mindannyian pozitívan írtak vissza, megköszönve az eddigi munkámat”– idézte a közlemény Bertókot, aki bízik benne, hogy az új üzbég edző szintén hozzá tud majd tenni a versenyzők teljesítményéhez és tudástárához.

Bertók szerint az elmúlt kettő és fél év sok szép eredményt hozott, így számára sikeres volt ez az időszak.

fecsego.eu//

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |