< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Elhunyt Vágó István

| Mobile | RSS

Elhunyt Vágó István

Elhunyt Vágó István

Portfolio2023. április 29. 09:42

Váratlanul elhunyt Vágó István, írja közleményében a Demokratikus Koalíció. Az ismert műsorvezető és politikus 74 éves volt.

Vágó István 1949-ben Budapesten született, édesapja nyelvtanár, édesanyja műszaki rajzoló volt.

Az ismert műsorvezető és politikus eredetileg gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, a Chinoin gyógyszergyárban és a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott.

Televíziós karrierje 1976-ban kezdődött, amikor Vitray Tamás felajánlotta egy barkochbajáték vezetését, szenvedélye a vetélkedők iránt akkor alakult ki. 1987-1997 között Grétsy Lászlóval közösen vezette az „Álljunk meg egy szóra!” című nyelvművelő műsort, 1997-2000 között a Tv2-nél a „Mindent vagy semmit” című műsort vezette, amit még a Magyar Televíziónál kezdett 1993-ban. 2000-2008 között a „Legyen Ön is milliomos!” néven ismert műsort vezette, 2007-től a Pókerarc című műsor vezetője volt Sebestyén Balázzsal. A következő években a „Párbaj” című műsor játékmestere volt, az „ÁtVágó”-t vezette, 2013-ban saját műsora, a „Szkeptikus Vagyok” a FIX TV-n futott.

1992-2005 között a Tényeket Tisztelők Társaságának volt tagja, 2006-ben lett a Szkeptikus Társaság tagja.

Politikai karrierje 2014-ben kezdődött, amikor az önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció, az MSZP, az Együtt–PM és az „Európai Föderalisták” közös jelöltjeként indult önkormányzati képviselőjelöltként. 2015-ben lépett be a DK-ba és a párt média-munkacsoportjának vezetője lett. 2016-ban a DK XII. kerületi önkormányzati képviselője lett, 2019-ben egyéni képviselőnek választották.

A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket. A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk,

áll a DK közleményében.

A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti.

Címlapkép: DK

fecsego.eu//

Leave a Reply 360 megnézve, 2 alkalommal mai nap |