| Mobile | RSS

Hoppá! Novák Katalin rokona III. Károly királynak

BALIZS BENEDEK

2023.05.06. 17:31

Kövesse az Indexet Facebookon is!Követem!

Meglepő tény derült ki Novák Katalin köztársasági elnökről, aki ugyan nagyon távolról, de rokoni kapcsolatban áll a frissen megkoronázott III. Károllyal.

Amint azzal az Index is részletesen foglalkozott, szombaton megkoronáztákIII. Károlyt és második feleségét, Kamilla királynét. A királyt és hitvesét 2300 vendég, köztük hozzávetőleg száz államfő jelenlétében koronázta meg Justin Welby, Canterbury érseke. Az udvar a brit kormánnyal egyeztetve 203 országból hívott meg vendégeket a ceremóniára. Jelen volt Novák Katalin köztársasági elnök is, akinek személyében először vett részt brit uralkodó koronázásán hivatalban lévő magyar államfő.

Azt azonban nagyon kevesen tudják, hogy Novák Katalin nemcsak egy másik ország képviseletében, hanem távoli rokonként is volt ott az ünnepélyes szertartáson – állítja a Tények.hu.

Novák Katalin

Novák KatalinFotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A királyról közismert, hogy szívesen tölti idejét Erdélyben, és a festői táj mellett családi érintettség is az ősi magyar földhöz láncolja őt. 

Szépanyja gróf kisrédei Rhédey Klaudia Zsuzsanna, akit a Székelyföldön található erdőszentgyörgyi református templomban kereszteltek meg. A távoli rokon egyúttal nagyiványi Fekete Erzsébet ükunokája is, utóbbi pedig már Novák Katalin családfáján is jelen van, ha a 17. század végéig visszamegyünk az időben.

ÍGY TEHÁT NAGYON TÁVOLRÓL, DE ROKONI KAPCSOLATBAN ÁLL EGYMÁSSAL A BRIT ÉS A MAGYAR ÁLLAMFŐ.

Az ünnepi program legfontosabb eseményeit lapunk is figyelemmel kísérte, percről percre frissülő cikkünket ide kattintva érheti el.

fecsego.eu//

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |