< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: A kormány 5 százalékra csökkentette a városnéző buszok áfáját, Karácsony Gergely kiakadt

| Mobile | RSS

A kormány 5 százalékra csökkentette a városnéző buszok áfáját, Karácsony Gergely kiakadt

Az áfacsökkentés ugyanis a közösségi közlekedésre már nem vonatkozik.

Szerző
P. L.

Publikálva:2023.05.09. 16:41

A kormány 5 százalékra csökkentette a városnéző buszok áfáját, Karácsony Gergely kiakadt
Fotó:Csomor Adam| Forrás:Népszava

Egy, a Magyar Közlönyben tegnap megjelent, két hét múlva hatályba lépő kormányrendelet értelmében – amely immár nagy meglepetést nem okozva az orosz-ukrán háborúra hivatkozik – 27 százalékról 5 százalékra csökken a jellemzően külföldi turisták által használt „hop on hop off” városnéző buszok áfája. Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon kommentálta a döntést, és nem volt vele elégedett.

Fotó:Csomor Adam

| Forrás:Népszava

A rendelet ugyanis – mint fogalmazott – nem a közösségi közlekedésre vonatkozik, „amit ugye mindenféle emberek arra használnak, hogy eljussanak vele a munkahelyükre, iskolába vagy más, számukra fontos helyre”. Annak az áfája ugyanis továbbra is a maximális 27 százalék marad, ennek megfelelően idén is több mint 10 milliárd forint áfát fizet a főváros a kormánynak a jegy és bérletbevételek után – írta a főpolgármester.

A döntéssel Karácsony Gergely szerint valójában az adófizetők kontójára adtak milliárdos ajándékot „hop on hop off” városnéző buszokat üzemeltető cégeknek, amelyek a városvezető szerint nyilván nem fogják ezzel párhuzamosan csökkenteni az áraikat.

„Szóval itt egy újabb érv, hogy részt vegyél a Budapesti Lakógyűlésen, és mondd el a véleményed a kormány Budapest-ellenes sarcpolitikájáról és a Lánchíd jövőjéről!” – vonta le a következtetést.

Már szavazhatnak a fővárosiak

Budapest sorsa most a budapestiek döntésén múlik – állítja Karácsony Gergely főpolgármester, akinek a kezdeményezésére elindult a…

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |