< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Kordonbontás a Karmelitánál: Rongálás miatt nyomoz a rendőrség, folytatódik a tiltakozás a Várban

| Mobile | RSS

Kordonbontás a Karmelitánál: Rongálás miatt nyomoz a rendőrség, folytatódik a tiltakozás a Várban

Helyszíni szemlét is tartottak a hatóság emberei. 

Szerző
Á. B.

Publikálva:2023.05.09. 15:47

Kordonbontás a Karmelitánál: Rongálás miatt nyomoz a rendőrség, folytatódik a tiltakozás a Várban
Fotó:Erdős Dénes| Forrás:Népszava

Nem bejelentett tüntetést tartottak kedden a Karmelita kolostornál – közölte oldalán a rendőrség.

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, a Momentum Mozgalom délelőtt ismét elbontotta a kordont Orbán Viktor hivatalánál. A megmozdulás 7 óra után néhány perccel vette kezdetét.

Megint kordont bontott a Momentum a Karmelitánál

A párt képviselői és aktivistái egy nagy EU-s zászlót is kiterítettek az Európa-nap alkalmából. Köztük van a…

A hatóságok közlése szerint a résztvevők az építési területet határoló kordonelemeket lehajlították, ledöntötték, összekötő tartóelemeket vágtak át. A gyűlésen 41-en vettek részt, akik közül többeket – köztük országgyűlési képviselőket – igazoltattak. A gyűlés szervezőjével szemben szabálysértési feljelentést tettek, a helyszíni szemlét követően a rongálásban résztvevők ellen szabálysértési vagy büntetőeljárás indul.

A Momentum országgyűlési képviselője pedig arról beszélt egy délutáni videójában, hogy a kordonok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy elválasszák a hatalmat a néptől, az emberektől, a visszajelzésektől, és így ne kelljen semmilyen módon korrigálnia a kormánynak semmilyen kérdésben. 

„Az a kérésünk hozzátok, kedves diákok, szülők, pedagógusok (…) hogy gyertek ide hozzánk a Budai Várba, csatlakozzatok hozzánk, hogy ha ti is hisztek abban, hogy a státusztörvénynek semmi keresnivalója nincsen Magyarországon, azt azonnali hatállyal vissza kell vonni, és végre érdemi válaszokat kell adni az iskolák és a magyar közoktatás a problémáira”

– fogalmazott Orosz Anna.

Egyúttal jelezte, legalább este nyolcig maradnak, s állítása szerint egyre többen vannak a helyszínen. 

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |