< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Végrehajtást indított a belügy, a NAV-ot küldi az Országos Roma Önkormányzatra

| Mobile | RSS

Végrehajtást indított a belügy, a NAV-ot küldi az Országos Roma Önkormányzatra

A minisztérium 323 millió forintot akar beszedni az adóhatóság révén az Országos Roma Önkormányzattól. Lakatos Oszkár, a testület elnökhelyettese minden elemében vitatja az eljárás jogszerűségét, és politikai támadásról beszél.

Szerző
Czene Gábor

Publikálva:2023.05.20. 06:05

Végrehajtást indított a belügy, a NAV-ot küldi az Országos Roma Önkormányzatra
A testület elnökhelyettese szerint olyan tételekről van szó, amelyek még az előző, 2019 előtti ciklushoz, a Farkas Flórián-féle elhíresült Híd a munka világába programhoz és hasonló projektekhez kötődnek| Fotó:Mészáros János| Forrás:MTI/MTVA

A Belügyminisztérium hat tételben összesen közel 540 millió forintot követel az Országos Roma Önkormányzattól (ORÖ). A tárca minden tétel esetében fizetési felszólítást küldött. Miután ez nem vezetett eredményre, az említett összeg nagyobb részét, 323 millió forintot végrehajtás útján, az adóhatóság közreműködésével próbálja beszedni.

Lakatos Oszkár, az ORÖ elnöki teendőket ellátó általános elnökhelyettese levélben fordult a minisztériumhoz. Vitatja, hogy az ORÖ-nek visszafizetési kötelezettsége lenne. Lakatos Oszkár kérdésünkre kijelentette: politikai támadásról van szó, amelynek az a célja, hogy működésképtelenné tegyék a romák országos önkormányzatát.

A Népszava birtokában lévő dokumentum alapján az ügy valóban nem nélkülözi a furcsaságokat. A Belügyminisztérium a fizetési felszólításokban minden támogatási tétel esetében rögzítette, hogy „az iratanyag áttekintését követően a szakmai beszámoló elfogadásra került”. Márpedig a szakmai beszámoló azt ismerteti, hogy mire és hogyan használták fel az adott támogatást. Ha egyszer azokat a tárca elfogadta, akkor nehezen értelmezhető, miért állítja azt, hogy az ORÖ szabálytalanul, nem rendeltetésszerűen költötte el a pénzt.

Kattintson és regisztráljon cikkünk elolvasásához a mobil Népszaván! Egy hétig szabad a betekintés.

  • Miért tartja rosszhiszeműnek a Belügyminisztérium eljárását Lakatos Oszkár?
  • Mi másból fizette volna vissza a pénzt a saját bevételekkel nem rendelkező ORÖ, ha nem állami támogatásból?
  • Mikor akar válaszolni a Belügyminisztérium az ügyben feltett kérdéseinkre?
  • fecsego.eu/népszava

– derül ki összeállításunkból még.

Leave a Reply 55 megnézve, 2 alkalommal mai nap |