| Mobile | RSS

Így manipulálják az anyagokat az állami médiában

Az évente több mint 100 milliárd forint közpénzből gazdálkodó “közmédia”.

Szerző
nepszava.hu

Publikálva:2023.05.24. 10:56

Így manipulálják az anyagokat az állami médiában
Fotó:Pavel Bogolepov| Forrás:Népszava

A „közmédia” manipulációját bizonyító felvételt tett közzé a 444.

A portál által megosztott felvételen a még vágatlan és nyers anyag látható párhuzamosan a végül adásba kerülő anyaggal egy politikailag kifejezetten érzékeny témával, a Lánchíddal kapcsolatban.

A felvétel ezen az oldalon tekinthető meg.

Az adásba végül bekerülő, nyilatkozó autósoktól csak olyan állításokat hagytak meg a híd lezárásával kapcsolatos kérdésre, mint „Szóhoz se jutok” vagy „Nem örülök neki”, illetve „Borzasztó”.

Ezzel szemben a nő, aki azt állítja, hogy nem örül neki, előtte megemlíti, hogy megérti a döntést, csak ez már végül nem került bele az adásba.

Szintén látható egy elektromos autót vezető férfi, aki azt válaszolja, egyetért a lezárással. Ő végül be sem kerül az adásba, mivel nem éppen a kormánynak megfelelő narratívával áll elő.

Az MTVA újabb lebuktatására reagált a „riport” által leginkább célba vett Karácsony Gergely is. A főpolgármester emlékeztetett, lassan három és fél éve, hogy legutóbb a „köztévé” műsorában járhatott, amely inkább hasonlított egy felkérdezéshez („biciklivel érkezett-e a stúdióba”), semmint egy köztévés műsorhoz. A főpolgármester szerint az egész olyan volt, mint egy „Monty Python show”.

Fürjes szerint is vállalhatatlan volt a Karácsony-interjú

A Budapestért felelős államtitkár is értékelte az M1 keddi adását.

– Nem másnak, a nézőknek tartozunk azzal, hogy 3 és fél év után újra élő adásban beszéljünk Budapestről, a város jövőjéről. Megyek biciklivel, így az első 25 kérdésünkre meg is van a válasz, több idő marad a lényegre – tette hozzá.

fecsego.eu/ népszava.hu

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |