| Mobile | RSS

Kudarc lett a nagy Pintér-féle oktatási egyeztetésből, a diákok szót sem kaptak a hatalomtól

Az ellenzéki pártok a témákban sem értettek egyet az Orbán-kormánnyal. Szerintük az egyeztetésnek eleve nem a pedagógusi státusztörvényről kellett volna szólnia.  

Szerzők
F. Zs.
Á. Z.

Publikálva:2023.05.24. 12:41

Kudarc lett a nagy Pintér-féle oktatási egyeztetésből, a diákok szót sem kaptak a hatalomtól
Pintér Sándor oktatási konferencia előtt a a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. december 16-án| Fotó:Béres Márton| Forrás:Népszava

Cikkünk nemsokára frissül!

Kudarcba fulladt az a szerda délelőtti egyeztetés, amelyre az ellenzéki pártokat hívta meg kiváló időzítéssel, a legutóbbi diáktüntetés alatt a Pintér Sándor-féle Belügyminisztérium.

A budapesti megbeszélésen az ellenzéki pártok elmondták, hogy nem a pedagógusi státusztörvényről – vagyis arról, hogy az Orbán-kormány kiveszi a tanárokat a közalkalmazott státuszba tartozók köréből – akartak egyeztetni, hiszen annak a részleteiről felesleges is. Ilyesféle jogszabályra a  pedagógus-béremeléshez nincs szükség, az egészet pedig eleve nem lenne szabad az EU-s források érkezéséhez kötni. 

Az MSZP és a DK is elmegy szerdán Pintér Sándorhoz, de viszik magukkal a PDSZ-t és az Egységes Diákfrontot is

A pedagógusok státusztörvényéről a…

Azon túl, hogy a témákban sem értettek egyez az ellenzéki pártok a Belügyminisztériummal, az egyeztetés kudarcára jellemző, hogy szót sem kaptak azok a diákok és tanárok, akiket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, az Egységes Diákfront, illetve az ADOM Diákmozgalom képviseletében az ellenzéki pártok magukkal vittek. 

Ők átadták a Pintér Sándor vezette belügyi küldöttségnek az aHang petícióját 27 aláírással, plusz egy kisebb mappát is, amely 4891 olyan pedagógus névvel vállalt nyilatkozatát tartalmazta, akik jelezték, nem maradnak a közoktatásban, ha az Orbán-kormány lenyomja a törvényhozás torkán a pedagógusi státusztörvényt. Nem úgy tűnt azonban, hogy ez a belügyminisztert túlságosan érdekelné. Pintér Sádor megismételte, hogy 10 százalékos béremelés várható, ez az az ígéret, amely a költségvetésben is szerepel. 

Először láttuk Pintér urat mosolyogni. Kár, hogy rajtunk

– mesélték a diákok.

fecsego.eu/népszava

Leave a Reply 119 megnézve, 2 alkalommal mai nap |