| Mobile | RSS

A Jobbik leleplezte, hová tüntetik Orbánék az ellopott pénzt

2023. 05. 24. 16:35Szomor Balázs

A Jobbik leleplezte, hová tüntetik Orbánék az ellopott pénzt

A kulcsszó a magántőkealap. Ez a NER csodafegyvere, amivel el tudja tüntetni, tisztára tudja mosni, és az Orbán család kezére tudja játszani az államkasszából kipumpált közpénzeket.

A Jobbik-Konzervatív rövid videóban leplezi le azokat az ismeretlen tulajdonosi hátterű magántőkealapokat, amiken keresztül az Orbán-klán és a NER-maffia kirabolják Magyarországot.

Az Orbán család titkos társaságokra hajazó magántőkealapokban rejti el az ellopott közvagyont.

Orbán Viktor vejének, Tiborcz István bankjának, a Gránit Banknak többségi részesedése van az Equilor Befektetési Zrt.-ben. Ezt egy Pasaréti irodaházból működtetik, ahol egyébként a miniszterelnök “saját lábón álló” lánya, Orbán Ráhel is gyakran megfordul – számolt be a konzervatív párt.

Rámutattak:

Az Orbán család rájött, hogy az offshore cégek ideje lejárt, az eltulajdonított magyar és európai adófizetői pénzek elrejtéséhez, kicsatornázásához ezért már egy sokkal kifinomultabb módszert alkalmaznak, és családi vállalkozásként lopják el a közvagyont.

A módszer lényege, hogy a titkos társaságokhoz hasonlóan működő “magántőkealapokba” vándoroltatják a közpénzt, ahol aztán teljesen követhetetlenné válik az oda beáramló vagyonok útja, az igazi tulajdonosok személye pedig rejtve marad, hiszen nevüket nem kell nyilvánosságra hozni – magyarázták.

Mindez természetesen csak egy zárt családi-politikai körnek, Orbánéknak a kiváltsága. Mészároson keresztül már 2 alapkezelőt és 13(!) magántőkealapot birtokolnak, amelyek bevásárolták magukat a gazdaság minden területére.

Mik is azok a magántőkealapok?

A magántőkealap egy legalább 6 évre létrehozható, zárt végű, alternatív befektetési alap, amelynek célja vállalatok, vállalatrészek megszerzésének finanszírozása. Ezzel foglalkozik az Orbán vejéhez, Tiborcz Istvánhoz tartozó Equilor Befektetési Zrt. is. A magántőkealap cégeket alapít vagy vásárol, aztán tőkét biztosít a részükre, így finanszírozza a működésüket, cserébe pedig gyakran részesedést kér a vállalatból.

Szárnyalásuk 2015 táján kezdődött. Nem véletlenül: ekkor történt, hogy Orbán a bankrendszerre is szemet vetett, és fő strómanján, a közpénzen felhizlalt Mészáros Lőrincen keresztül bevásárolta magát az MKB Bankba.

A magántőkealapok száma azóta rohamosan nő, hiszen kiválóan alkalmasak a közvagyon eltüntetésére.

A “magántőkealapokon” keresztül az Orbán család és köre a szemünk láttára, minden gond nélkül vásárolja fel lassan a teljes nemzeti vagyont: ingatlanokat, bankokat, szállodákat, üzletláncokat, termőföldet, ipari vagyont, gyárakat, telekommunikációs cégeket, magánkórházakat, magániskolákat, a teljes energiaszektort, természeti értékeinket, például a Balatont… azokat a szektorokat, amiket a miniszterelnök strómanjai, a veje, Mészáros Lőrinc és a többiek uralnak.

Teszik mindezt az adófizetők pénzéből, a te pénzedből!

Ezek a maffiaszerű hálózattal működtetett, gombamód szaporodó titkos társaságok számos iparágban vásárolnak fel cégeket közpénzből, úgy, hogy a “befektetők” kiléte közben homályban marad, ahogyan az őket és a szálakat mozgató “keresztapák” személye is. Így rejti el az Orbán-klán “legálisan” a magánvagyonná alakított közpénzt.

Ezért nincs pénz béremelésre. Ezért nincs pénz áfacsökkentésre, az egészségügy, az oktatás rendbetételére. És ezért kell véget vetni ennek a kizsákmányolásra épülő kormányzásnak, hogy végre egy olyan normális országban élhessünk, ahol a magyar nemzeti érdek az első, és nem a bűnszervezetként működő família él jól, hanem a tisztességes magyar családok – nyomatékosította a Jobbik-Konzervatívok.

(Címlapkép: Jobbik-Konzervatívok/facebook)

fecsego.eu/alfahír

Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |