| Mobile | RSS

Mégsem kell minden balatoni büfésnek minden lángost lejelenteni a kormánynak?

2023. 05. 24. 17:38Szomor Balázs

Mégsem kell minden balatoni büfésnek minden lángost lejelenteni a kormánynak?

A kormány teljesen eszetlen módon a nyári szezon közepétől adatszolgáltatásra kényszerítené a vendéglátósokat. A Jobbik-Konzervatívok javaslata nyomán most részben visszakoztak, de a párt törvénymódosító javaslata továbbra is a kormány asztalán hever.

Sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt – számolt be a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita, aki a vendéglátósok érdekeit képviselte az ügyben. Jó hír, hogy az NTAK-rendszer szakaszos bevezetését és a 12 millió forint alatti árbevételt el nem érő vendéglátósok kötelező adatszolgáltatás alóli mentesülését javasolja a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Lehet, hogy nem minden lángososnak és kiskocsmának kell jelentenie a kormány felé?

Potocskáné és Dr. Lukács László, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője hónapok óta azon dolgoznak azon, hogy a vendéglátó-szektorra kötelező NTAK-adatszolgáltatás gazdasági nehézségeire felhívják a kormány figyelmét. Úgy néz ki, a kitartó munka meghozta az eredményt.

Egyrészt aránytalanul magas terhet jelentene a vállalkozóknak az adatszolgáltatáshoz szükséges eszközbeszerzés, másrészt emberi erőforrás-igény tekintetében is többletterhet ró mindenkire, különösen a szezonálisan működő büfésekre, valamint a kistelepüléseken még nyitva tartó kocsmákra

– magyarázta a jobbikos politikus.

Hangsúlyozta, hogy az NTAK kiterjesztése minden vendéglátóipari egységre teljesen életszerűtlen és szakmailag sem megalapozott. Ezért a Jobbik-Konzervatívok törvénymódosító javaslatot nyújtott be 2024. január 1-jéig történő halasztásra, illetve a 12 millió forint alatti árbevételt el nem érő kisvállalkozások kötelező adatszolgáltatás alóli mentesítésére.

Az ellenzéki párt kezdeményezésére a törvénymódosító javaslat május 16-a óta a kormány előtt van, várjuk a tárgysorozatba vételét és tekintettel arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség álláspontja is a fentieket támasztja alá, elsődlegesen a vendéglátóipari vállalkozások érdekeit szem előtt tartva, kérjük annak mielőbbi elfogadását.

Potocskáné Kőrösi Anita korábban az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is beszélt az általuk kidolgozott módosító javaslatról.

(Címlapkép: Wikimedia)

fecsego.eu/Alfahír

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |