| Mobile | RSS

Reakció Brüsszelből az EP-szavazásra: Az alkotmányos puccs szervezői elszántak abban, hogy bármilyen eszközzel megvalósítsák céljukat

2023. június 1. 13:34Frank Füredi szerint attól félnek az EP-ben, hogy a baloldal elveszíti az erejét a magyar elnökség előtt.

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, megszavazta az EP a hazánk elleni határozatot. Ennek kapcsán nyilatkozott Frank Füredi, az MCC Brussels ügyvezető igazgatója. Kifejtette, „az alkotmányos puccs szervezői elszántak abban, hogy bármilyen eszközzel megvalósítsák céljukat, vagyis megakadályozzák Magyarországot abban, hogy jogosan átvegye a 2024 második felében esedékes Európai Unió elnökségét”.

Mint mondta, az a terv, hogy megfosztják Magyarországot az elnökségtől több mint egy egyszerű kísérlet arra, hogy megalázzák „ezt a kicsi közép-európai nemzetet”„Az európai bürokraták jogosan aggódnak a jövő évi európai parlamenti választások kimenetele miatt.

Valószínű, hogy ezeknek a választásoknak az egyik következménye a parlament politikai összetételének változása lesz. Az EU központi pártjai – a Zöldek, Szocialisták és Liberálisok – attól tartanak, hogy ellenfeleik jelentős előrehaladást érnek majd el. A magyar elnökség éppen ezeket a választásokat követően kezdődik, és attól tartanak, hogy ez további problémákat fog nekik okozni” – fejtegette a világhírű szociológus.

„Az, hogy egy csoport európai parlamenti képviselő oligarchikus önkényuralmi csoportnak állt, akik elszántak abban, hogy megvágják a magyar kormány hatalmát, veszélyt jelent minden olyan tagállamra nézve, amelyek elkötelezettek a nemzeti érdekek mellett. Az ő autoriter ambíciójuk jelentős veszélyt jelent az EU jogállamiságára” – nyilatkozta Frank Füredi.

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / ANADOLU

fecsego.eu/mandarin

Leave a Reply 107 megnézve, 1 alkalommal mai nap |