| Mobile | RSS

Karácsony Gergely csődbe vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát

Ez

PESTISRÁCOK.HU2023-06-01

Karácsony Gergely csődbe vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát – reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a főpolgármester csütörtöki Facebook-bejegyzésére, amelyben azzal vádolta a kormányt, hogy a jövő évi költségvetésben fokozná Budapest “kivéreztetését”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta: Karácsony Gergely arról “elfelejtett posztolni”, hogy hová tüntette Tarlós István korábbi főpolgármester 214 milliárdos megtakarítását.

A gazdasági növekedésnek köszönhetően Budapest iparűzési adóbevételei soha nem látott mértékben növekednek: a 2019. évi 164 milliárd forintról idén várhatóan 271,6 milliárd forintra, 2024-ben pedig még ennél is tovább

– írták. A közleményben úgy fogalmaztak:

Gyurcsány emberei elfoglalták a Városháza összes pozícióját, és Karácsony Gergely most Gyurcsány felszólítására a kormányt támadja.

A főpolgármester csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy Budapesttől a kormány annyi pénzt akar elvenni, amiből 82 napig működik a város. Hozzátette: ez nem fogják hagyni, mert “ez a Budapest-ellenes politika nemcsak igazságtalan, hanem törvénytelen is”.

Forrás: MTI; Fotó: Hatlaczki Balázs/PestiSrácok.hu

fecsego.eu//

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |