| Mobile | RSS

Telefonon egyeztetett az ukrajnai háborúról Ferenc pápa és a brazil elnök

FORRÓ DRÓT

PESTISRÁCOK.HU2023-05-31

Az ukrajnai háborúról és a környezetvédelemről egyeztetett szerdán telefonon Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök és Ferenc pápa – tudatta közleményben a brazil kormány. Luiz Inácio Lula da Silva köszönetet mondott a pápának a béke érdekében kifejtett erőfeszítéseiért, és sajnálatát fejezte ki, amiért Ukrajna és Oroszország között kiszélesedett a háború. Kínához hasonlóan Brazília is szeretne közvetíteni Ukrajna és Oroszország között. A kormányközlemény szerint a baloldali brazil elnök megköszönte a katolikus egyházfőnek az amazonasi esőerdők védelméhez nyújtott támogatását.
A dokumentum szerint az államfő brazíliai látogatásra hívta meg Ferenc pápát. A brazil elnök és a pápa a tervek szerint legközelebb júniusban vagy júliusban találkozik a Vatikánban.

Ferenc pápa még 2013-ban utazott Brazíliába az Ifjúsági Világtalálkozó alkalmából. Március végén a pápa egy argentin televíziónak adott interjúban kijelentette, hogy igazságtalan volt, hogy Lulát korrupció miatt szabadságvesztésre ítélték. A volt és jelenlegi brazil elnök 2018-ban és 2019-ben másfél évet töltött börtönben. Röviddel kiszabadulása után, 2020-ban Luiz Inácio Lula da Silvát Ferenc pápa fogadta a Vatikánban.

Rio de Janeiro, 2013. július 28.
Zarándokok százezrei hallgatják Ferenc pápát (kivetítõn) a XXVIII. Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó záró szentmiséjén a Rio de Janeiró-i Copacabana strandon 2013. július 28-án. (MTI/EPA/David Fernandez)

fecsego.eu/Forrás: MTI

Leave a Reply 131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |