< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: A NASA kamerája a Marson iszonyatosan fura dolgot rögzített, ami minden képzeletet felülmúl, percekig fogod bámulni

| Mobile | RSS

A NASA kamerája a Marson iszonyatosan fura dolgot rögzített, ami minden képzeletet felülmúl, percekig fogod bámulni

A NASA kamerája a Marson iszonyatosan fura dolgot rögzített, ami minden képzeletet felülmúl, percekig fogod bámulni

Tech & Tudomány

Kategória fejléc

Promotions2023.06.05 17:47

Megosztás
Másolás

Elképesztő felvételek jöttek a vörös bolygóról, a Marsról.

A NASA marsi küldetése maga a csoda, és elképesztően jól kommunikálnak az amerikai űrkutatási hivatal szakértői pedig nagyon jól kommunikálnak az emberiséggel, hiszen mindig kapunk valami friss információt. Hol a Curiosity, hol pedig a Perseverance marsjáró jóvoltából. Utóbbi küldetése pedig azért is áttörő erejű, hiszen az egyik fő célja a küldetésének, hogy életet találjon a vörös bolygón, illetve az élet egykori létezésére utaló nyomakat. Nagyon izgalmas időszak előtt állunk, hiszen a marsjáró által begyűjtött minták tanulmányozása révén, amelyek majd a Földre érkeznek, azt is megtudhatjuk, hogy korábban hogy nézett ki a bolygó, és mi vezetett ahhoz, hogy mostanra ilyenné vált.

Rendszeresen közölnek fotókat és videókat is. És van egy videó, amely minden képzeletet felülmúl, amelyen megelevenedik a vörös bolygó, de úgy, ahogy előtte még sosem. Általában csak képeken látjuk a marsbéli tájat, a vöröses felszínt, amely így olyan statikus, de ez a videó élettel tölti meg a vörös bolygót. A videón egy marsi naplemente látszódik, és ez teljesen elüt attól, amit a Földön tapasztalhatunk, nálunk ugyanis nagyon sokszor vöröslik az ég, ha a Nap szépen elkezd alább kűszni.

A Földön a kék fényt elnyeli a levegő, a Marson pedig a kéket engedi be, és ezért következik ez a hatás.

A Marson azonban ez nagyon máshogy néz ki, a színek is teljesen átváltoznak, itt a kék a domináns, és miközben nézed a videót, a mögötte lévő hangok pedig egészen “hátborzongató” színezetet adnak a videónak, amelyet valószínűleg többször is vissza fogsz pörgetni. A videó amúgy a három amrsjáró felvételeiből lett összetéve, és a maga nemében egyedülálló látványosságot kínál:

A Marson találtak a Stonehenge-hez kísértetiesen hasonlító kőkört, ez képes lehet átírni az emberi történelmetOlvass tovább…

fecsego.eu/promotions.hi

(via Forbes)Borítókép:  Profimedia – illusztráció

fecsego.eu//

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |