| Mobile | RSS

Leklónozta a barátnőjét a mesterséges intelligencia segítségével egy férfi

  • 24.hu  2023. 06. 07. 03:40

A programozó párja el volt alélva az eredménytől.

Sokan sokfélére dologra használják a chatbotokat, és az azokat működtető nagy nyelvi modelleket (LLM): van, aki dolgozatot, van aki pedig dalszöveget vagy épp verset írat a mesterséges intelligenciával. Enias Cailliau azonban ehelyett inkább azt tűzte ki célul, hogy digitális rekreálja való világbeli barátnőjét – írja az Interesting Engineering.

A Vice-nak adott interjújában a Cailliau elmondta, valós barátnője, Sacha teljesen egyetértett a tervvel, és lenyűgözte saját maga klónozott változata.

A programozó kezdésnek a LangChain szolgáltatás segítségével létrehozott egy nagy nyelvi modellt, amely nagyjából tükrözte párja személyiségét. Ezt követően a Google Bard chatbotjának segítségét kérte, aki a lány YouTube és Instagram-profilja alapján leírta, hogyan látja a személyiségét.

Itt azonban nem állt meg, és a szövegalapú programok mellett egyéb szolgáltatásokat is bevont. A már mesterséges intelligenciaként létező barátnőjének hangot is adott, amelyhez a rövid szövegből hangklónozásra képes ElevenLabs szoftvert használta. Végül pedig egy szelfikészítő algoritmust is hozzáadott az LLM-modelljéhez. A sokszor hiperrealisztikus képeket generáló Stable Diffusion szoftver így képes szelfiket generálni, miközben klónozott barátnőjével beszél. Végül a kész konstrukciót a Steamship segítségével összekötötte a Telegram közösségi alkalmazással.

A férfi szerint azért is volt ilyen megszállott, mert bár több hasonló “barátnőszimulátor” is létezik, ezek többsége nem nyílt forráskódú, így nem érhető el bárki számára.

Az általa készített alappal azonban mindenki saját barátnőt kreálhat magának, persze ha van elég alapanyag. Nemrégiben egyébként egy Caryn Marjorieelnevezésű influenszer került be a hírekbe azzal, hogy a YouTube-videói alapján elkészítették a mesterséges intelligenciás klónját. A magányos emberek gyógyítását megcélzó nő azóta több mint 70 ezer dollárt keresett a projekttel.

fecsego.eu//

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |