| Mobile | RSS

ITT AZ UKRÁNOK DRÁMAI HÁBORÚS BEJELENTÉSE

ITT AZ UKRÁNOK DRÁMAI HÁBORÚS BEJELENTÉSE

A Mohamed Bazoum megválasztott elnököt megbuktató nigériai katonák azzal vádolták Franciaországot, hogy “katonailag be akart avatkozni” a puccsba.

Nigeri zászlókat lengető támogatók a nigériai junta támogatására szervezett tüntetésen a nigériai nemzetgyűlés előtt Niameyben 2023. július 30-ánFORRÁS: AFP/-

A Kreml hétfőn minden felet önmérsékletre szólított fel Nigerben. Ami ott történik , komoly aggodalomra ad okot”- mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Az

A francia külügyminiszter a kialakult helyzettel kapcsolatban közölte, hogy jelenleg nincs evakuálási határozat a Nigerben tartozkodó francia állampolgárok tekintetében.

Franciaország, mint mindig, megvédi állampolgárait. Rendkívül éberek vagyunk. Megállapítom, hogy ma délután nyugodtabb a helyzet “– mondta Catherine Colonna, aki szerint jelenleg 500-600 francia tartózkodik Nigerben.

A nigeri növekvő feszültségekkel szemben Párizs már fenyegetésekkel vágott vissza. Franciaország szankciókat vezetett be, felfüggesztve költségvetési és katonai segélyeit – írja a Le Figaro.

AZ ÁLLAMFŐK VASÁRNAP ABUJÁBAN TARTOTT RENDKÍVÜLI CSÚCSTALÁLKOZÓJÁN AZONNALI HATÁLYÚ SZANKCIÓKRÓL  DÖNTÖTTEK.

A megpuccsolt Mohamed BazoumFORRÁS: AFP/TIMOTHY A. CLARY

Ezek az intézkedések egy ultimátum formájában megfogalmazott üzenettel párosulnak, amely egy hetet ad a katonaságnak a megválasztott elnök  azonnali szabadon bocsátására és az  alkotmányos rend teljes visszaállítására.

Emellett a nyugat-afrikai országok ezen a vasárnap egyhetes ultimátumot állítottak a nigeri puccsista juntának, azt állítva, hogy erőt alkalmaznak, ha szükséges, és gazdasági blokádot rendeltek el.

fecsego.eu/origó

Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |