| Mobile | RSS

Egy FBI-dokumentumban buktak le Bidenék, 10 millió dolláros korrupciós ügybe keveredett az elnök és családja

SZALAI SZILÁRD2023-07-21

Nagyon úgy tűnik, hogy kiderülhetett, ki is a “Big Guy”, vagyis a “Nagy Fickó” azokban a nyomozati iratokban, amelyek korrupciós bűncselekményekkel hozták összefüggésbe Joe Biden amerikai elnök fiát, Hunter Bident. Bár aki nem élt az elmúlt 4-5 évben egy kő alatt, az eddig is sejthette, hogy maga az amerikai elnök érdemelte ki a megtisztelő nevet. Legalábbis erre utalnak azok az FBI-tól származó iratok, amelyeket Chuck Grassley republikánus szenátor hozott nyilvánosságra, és amelyekben az áll, hogy Joe Biden családja, valamint elsősorban fia, Hunter Biden súlyos kenőpénzeket fogadott el egy ukrán nagyvállalattól. A Mandiner beszámolója szerint a most megjelent iratok egy 2020-as vizsgálat során készültek, ezekből kiderült, hogy az elnök és családja kétszer ötmillió dollárt fogadott el az ukrán Burisma energetikai óriáscég vezérigazgatójától, Mikola Zlocsevszkitől.

Az egyik ötmillió az egyik Bidennek, a másik a másik Bidennek ment

– jelezte az informátor, aki nem nevezte meg a két személyt, ám a sajtóban megjelent korábban, az ukrán bizniszben Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden vett részt. Az értesülést egyébként az FBI sem cáfolta, csupán elítélték, hogy Grassley kiszivárogtatta azt.

Közismert tény, hogy Hunter Biden korábban az igazgatótanács tagja volt, ahogy az is, hogy Joe Biden, még az Obama-érában alelnökként rendszeresen járt Ukrajnában. A PestiSrácok.hu pedig korábban már arról is beszámolt, hogy kevesebb mint nyolc hónappal azután, hogy Pozsarszkij köszönetet mondott Hunter Bidennek az apja bemutatkozásáért, az akkori alelnök bevallottan nyomást gyakorolt Petro Porosenko ukrán elnökre és Arszenyij Jacenyuk miniszterelnökre, hogy szabaduljanak meg Viktor Shokin főügyésztől, azzal fenyegetve, hogy az amerikai kormány visszatart egy 1 milliárd dolláros hitelt, ha nem tesznek eleget Bidenék követelésének. Az ügyészt kirúgták, Hunter Biden, akit alaposan megfizetnek egy-egy „bemutatásért” maradhatott az ukrán energetikai óriás, a Burisma élén.

A New York Post 2020-ban hozta nyilvánosságra Joe Biden fiának, Hunter Bidennek egyes leveleit az ukrajnai Burisma-kapcsolatokról. Joe Biden kampánya tiltakozott és visszautasította, hogy a demokraták elnökjelöltjének közvetlen kapcsolatai lettek volna az energetikai céggel, a Twitter pedig betiltotta a levelek közlését.

A mainstream médiában a Biden-klán ukrajnai machinációi a kiszivárgott e-mail ellenére is mint alaptalan vádaskodás jöttek le, a hatóságok pedig érdemi nyomozás nélkül söpörték szőnyeg alá az ügyet. Ugyanakkor egészen más megvilágításba helyezi a történetet Hunter Biden egy másik ügye, amely a szintén háború szélén álló Kínához kötődik.

Egy, a Fox News által szivárogtatott e-mail Hunter Biden által a legnagyobb kínai magán energiacéggel kötött üzletre utal. Az üzenetben egy enigmatikus utalást véltek felfedezni amely szerint

10-et H tart a nagy fickónak.

A Fox News meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az állítólagos e-mailben szereplő “nagy fickó” Joe Bidenre utal, a H pedig vélhetően Hunterre. A 10 pedig a “megszokott” „bemutatási díj” lehet. Ez az üzenet állítólag 2017 májusából származik.

Fotó: MTI/AP/Evan Vucci

fecsego.eu//pestisrácok

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |