| Mobile | RSS

Orbán a TikTokon gyilkol – Avagy így rettent meg az LMP a kormányfő új közösségi oldalától

PESTISRÁCOK.HU2023-08-05

Az LMP megtalálta a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot. Nem, nem a gyanúsan a baloldalhoz gurult dollárokról van szó. Nem is arról, hogy a baloldalon nem csak újságíróknak, de politikusoknak is vannak enyhén szólva gyanús kapcsolataik külföldi “civil” szervezetekkel, de még csak nem is arról, hogy az amerikai nagykövet kénye kedve szerint hívat be magához eligazításra tisztségviselőket. A legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat a miniszterelnök TikTok-oldala!

Az LMP arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a TikTokon folytatott kommunikációs tevékenységét, mert veszélyes lehet – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese szombati budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján. A politikus szerint az alkalmazás használata adatvédelmi és kiberbiztonsági kockázatot rejt, ezért nem mindegy, hogy telepítve van-e minisztériumi vagy kormányzati eszközökre. Az LMP szerint megnyugtató lenne, ha a kormányfő a hivatali eszközein nem használná a TikTokot – fogalmazott, hozzátéve: az alkalmazás tulajdonosi szerkezete “ezer szállal kötődik” a kínai államhoz, a kínai kommunista párthoz.

Kedves. Kanász-Nagy Máténak valószínűleg nem tűnt fel a Momentum TikTok-oldala, vagy szerinte az nem jelent kockázatot. Esetleg azt felejtette el, hogy a mindenki által használt Facebookra nemrégiben rekordbírságot szabtak ki adathalászat és szivárogtatás miatt. Vagy esetleg azt felejtette el, hogy különféle “civil” szervezetek, sőt, amerikai kormányzati szervek mekkora összegeket gurítottak egyes baloldali beszélő fejekhez. Ezeket ő nem tartja kockázatosnak.

Félreértés ne essék, a kínai szervek minden valószínűség szerint használják a TikTokot adatgyűjtésre, de nem hinnénk, hogy jelenleg a legnagyobb veszélyt az jelentené hazánk számára, hogy valaki Pekingben most már tudja, melyik a miniszterelnök kedvenc fagyija. Ráadásul, ha valóban politikusok kisvideóival foglalkoznának, akkor már inkább Ocasio- Cortez kisasszony feltöltéseit követnék a platformonBár be kell valljuk, az amerikai demokrata politikus amatőr modell karrierje talán mégis kevésbé érdekes, mint a magyar miniszterelnök kérdezz-felelek videója. 

Kanász-Nagy Máté hirtelen jött aggodalmát azért mindenesetre értékeljük, reméljük hamarosan törli Facebook, Twitter és Instagram fiókjait is, hiszen nem tűrhetjük, hogy ha a CIA megkapja a zöldpolitikus összes nyaraló fotóját Mark Zuckerbergtől.

Forrás: MTI; Fotó: Hatlaczki Balázs/PestiSrácok

fecsego.eu//

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |